Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže

SOKOLOVSKO - 4 případy 

Kradla v chatě své babičky
Dvaadvacetileté ženě sdělili policisté podezření z krádeže a porušování domovní svobody. V červnu letošního roku měla odcizit v Habartově v bytě své zemřelé babičky klíče od rekreační chaty. Žena měla z chaty odcizit dvoje kuchyňská kamna na tuhá paliva s příslušenstvím, šicí stroj, dvouramennou váhu, kávový servis z černé keramiky, radiopřijímač, plechovou nádobu na ohřev vody a 5 pozinkovaných okapových svodů. Při svém počínání měla poškodit jedny kuchyňská kamna. Část věcí měla vnučka odevzdat ve sběrně druhotných surovin. Celková škoda na poničených či odcizených věcech je vyčíslena na částku přesahující 20 tis. Kč. Podezřelé hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Vnikli do bytu 
Policisté v Habartově sdělili dvěma mužům podezření z přečinů, na nichž měli spolupracovat. Devatenáctiletému muži z Horního Slavkova sdělili podezření z porušování domovní svobody a jeho o pět let staršímu komplici sdělili navíc ještě podezření z krádeže. Oba podezřelí měli 19. listopadu 2012 vniknout do bytové jednotky v Bukovanech. V bytě měl starší z mužů odcizit externí harddisk, MP4 přehrávač, kufřík s nářadím, USB modem aj. Škoda je dle odborného vyjádření vyčíslena na částku 3 200 Kč. Čtyřiadvacetiletý muž byl již v posledních třech letech za krádež odsouzen a potrestán.

Jeden komplic informoval, druhý pomohl s odcizenými věcmi
Dne 15. listopadu 2012 sdělili sokolovští policisté podezření 58letému muži z krádeže. Podezřelý měl spolupracovat s dalšími 2 komplici. V červenci letošního roku měl podezřelý přelézt plot, vniknout na zahradu v Sokolově a odcizit zde železný rudlík, volně odložený kovový materiál a kompletní garážový systém. Vše měl odcizit se souhlasem uživatelky zahrady avšak nikoli majitelkou věcí. Druhý  komplic měl podezřelému pomoci věci naložit a odvést je do sběrny druhotných surovin. S nákladem odcizených věcí byli však muži zadrženi hlídkou policie. Odcizené věci v hodnotě 47 500 Kč dobrovolně vydali. Podezřelý se v posledních třech letech již takového to jednání dopustil, a proto mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Řídil i přesto, že byl „vybodován"
Na silnici R6 při silniční kontrole byl v říjnu 2012 zastaven 30letý řidič Fordu Transit. Policisté muže vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Řidič doklady předložil, avšak policisté zjistili z evidence řidičů, že řidič není držitelem příslušného řidičského oprávnění, neboť dosáhl 12 bodů v bobovém hodnocení, a tak jeho doklad pozbyl platnost. Ukázalo se, že řidič si převzal rozhodnutí, kde byl vyrozuměn o pozbytí platnosti řidičského oprávnění. Svým jednáním se tak dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
16. listpadu 2012

vytisknout  e-mailem