Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže

KARLOVARSKO – Kola, oblečení, mobilní telefon.  

Karlovarský policisté sdělili podezření dvaatřicetiletému muži z Chomutova podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Podle sdělení podezření se muž dopustil v Karlových Varech tří krádeží. Na ulici Závodu Míru násilně vnikl do kočárkárny, kde odcizil pánské horské jízdní kolo, v ulici Dvořákova dvaatřicetiletý muž opět vnikl do kočárkárny a z této odcizil horské kolo a pánské oblečení. Ve třetím případě si vybral sklepní prostory v ulici Třešňová, kde odcizil tři jízdní kola. Všechna odcizená kola muž prodal a takto získané

Kriminalisté v průběhu vyšetřování případu muže vypátrali a následně zadrželi. Při vyšetřování také zjistili, že dvaatřicetiletý muž byl za stejnou trestnou činnost již v minulosti souzen Okresním soudem v Karlových Varech. Škoda na odcizených věcech, byla vyčíslena na částku přesahující 80 tisíc korun. Kola muž prodal a takto získané peníze užil pro svoji potřebu.


Karlovarský vyšetřovatel zahájil trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Karlových Varů, jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže.

Obviněný muž měl podle vyšetřovatele na konci března v Karlových Varech, v ulici Komenského, násilně vniknout do budovy zdravotního střediska. Zde pak společně  s dalšími muži odcizili sněhovou frézu a další věci v hodnotě přesahující částku 8 tisíc korun. Obviněný dvaadvacetiletý muž se krádeže dopustil i přesto, že byl v minulosti Okresním soudem Karlovy Vary, odsouzen pro přečin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.


Karlovarští policisté vyšetřují případ krádeže, kterého se měli dopustit dva bratři ve věku pětadvacet a šestadvacet let.

Bratři společně v jedné z Karlovarských lékáren odcizili z regálu několik kusů balení tablet na klouby. Hodnota odcizených balení nepřesáhla částku 2 tisíc korun. Starší z bratrů se krádeže ale nedopustil poprvé, v minulosti byl odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech k trestu odnětí svobody, proto si od policistů vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže, kde mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Jednání mladšího bratra, bylo kvalifikováno jako přestupek proti majetku, který byl postoupen k projednání na Magistrát města Karlovy Vary.

por. Ing. Pavel Valenta
11.05.2016

vytisknout  e-mailem