Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V hledáčku alkohol zdarma

RYCHNOVSKO - Dlouhý mejdan mu ukončili policisté.  

Policisté rychnovského obvodního oddělení spolu s kolegy ze Služby kriminalní policie a vyšetřování objasnili osm případů vloupání na Rychnovsku.

alkoholObviněným z přečinů krádeže je sedmadvacetiletý muž z Borohrádku. Ten se od září loňského roku do března letošního roku vloupal do několika objektů na Rychnovsku (Libel, Ještětice, Lipovka, Dlouhá Ves, Lukavice, Lično, Hřibiny-Ledská, Voděrady) a odnesl si z nich zejména alkohol. Kromě čtyř mysliveckých chat jeho pozornosti neunikla ani maringotka, stodola, kůlna nebo včelín u lesa. Po odštípnutí visacích zámků z objektů zmizely lahve rumu, whisky, pepermintky, fernetu nebo slivovice, ale i věci, které se daly zpeněžit, jako třeba  rybářský prut. Ve většině případů podezřelý ale objekt pouze prohledal a svým násilným vstupem poškodil. Celková škoda, kterou  majitelům způsobil, je vyčíslena na více než 10.000 korun, z toho přes 7.000 korun je částka způsobená krádeží věcí.
Obviněný muž se pěti přečinů dopustil i přesto, že byl v té době rozsudkem Okresního soudu Pardubice odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Dalších tří skutků se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu Chrudim odsouzen k souhrnnému trestu oběcně prospěšných prací, které nevykonal a k peněžitému trestu, který neuhradil. Nyní mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
10. května 2016

vytisknout  e-mailem