Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže a vloupání má na svědomí mladá žena

CHOMUTOV - Vnikl do dvou prodejen, Zmizel zásobník s penězi..... 

Kromě chaty vykrádala žena i auta
Do rekreačního objektu v Kovářské se na začátku března kdosi vloupal. Pátrání po pachateli bylo tentokrát úspěšné neboť bylo zjištěno, že nevítaným návštěvníkem je místní, 22 letá žena. Necelá hodinka jí stačila k tomu, aby rozbila okno, vnikla dovnitř a odcizila  věci za téměř 158 tisíc korun. Než se majitelé vrátili z procházky přišli nejen o notebook, ale i  mobilní telefony, šperky, cigarety, videokameru, peníze a další. Zadržená pachatelka se k vloupání přiznala a tak jí policejní komisař obvinil  z  trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného držení platební karty. Při vyšetřování bylo ale zjištěno, že pachatelka vykrádala i osobní auta. Za březen jich bylo v Kovářské hned pět. Kromě radiomagnetofonu odnesla i brýle, batoh, nůž, sportovní obuv a peníze. Z posledního vozidla nestihala sebrat nic, protože byla vyrušena náhodným svědkem a tak utekla. I tak majitelům vznikla celková škoda ve výši 35 tisíc korun. Zadržená žena skončila v cele předběžného zadržení a bude podán návrh na její vzetí do vazby.   
Vnikl do dvou prodejen a ukradl kabelku
Dvě vykradené prodejny v Jirkově má na svědomí  teprve 19letý mladík. Na počátku února vnikl do prodejny potravin v Ervěnické ulici kde odcizil alkohol, cigarety a potraviny za téměř čtyřicet tisíc korun. V minulém týdnu pak v Kostelní ulici poškodil vstupní dveře do prodejny oděvů a tady odnesl oděvní svršky a parfumerii za necelé tři tisícovky. Při vyšetřování bylo zjištěno, že již v polovině února okradl v Jirkově ženu, kdy jí vytrhl z ruky kabelku a utekl. V tašce byly dva mobilní telefony, diář, peníze a fotoaparát, věci za téměř deset tisíc korun. Policejní komisař zahájil vyšetřování pro trestné činy krádeže a poškozování cizí věci a muže z těchto činů obvinil.
Zmizel zásobník i s penězi
Jirkovští policisté pátrají po pachateli, který vypáčil na otvické benzínové pumpě zásobník automatu vysavače. Ten pak i s hotovostí odcizil. Poškozená firma vyčíslila celkovou škodu na dvanáct tisíc korun. Pachateli hrozí obvinění z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci. 
Krádež mobilního telefonu objasněna
Od února pátrali policisté po totožnosti neznámého zloděje, který v Chomutově, na přechodu pro chodce okradl procházejícího muže. Využil toho, že muž telefonoval, vytrhl mu přístroj z ruky a ihned utekl. Bylo zjištěno, že škodu za téměř tři tisíce korun  má na svědomí teprve 16ti letý mladík. Obvinění z trestného činu krádeže za ním putovalo do Vazební věznice v Litoměřicích kde se v současné době nachází z důvodu spáchání jiné trestné činnosti.
Peníze z bankomatu nevybral
Vybrat hotovost ve výši dva tisíce korun z bankomatu se snažil 40letý Kadaňák. Platební karta však nebyla jeho, nalezl jí a tak se výběr nezdařil. Bankomat kartu zadržel a peníze nevydal. Na muže nyní čeká obvinění z trestného činu neoprávněné držení platební karty, za něj mu hrozí peněžitý trest nebo trest odnětí svobody až na dvě léta.
Musel z bytu ven
Již delší dobu vyhrožuje 45letý muž své, o deset let mladší, manželce. Protože kromě výhrůžek dochází však i k fyzickému napadání a mužova agresivita vzrůstá, přistoupili včera  policisté k jeho vykázání ze společného bytu v Legionářské ulici v Chomutově. Muž bude mít nyní dostatek času přemýšlet o svém jednání, věc je šetřena jako přestupek proti občanskému soužití.
Bilance dopravních nehod
Včera šetřili policisté tři dopravní nehody. Nikdo nebyl zraněn, opravy poškozených vozidel si vyžádají finanční částku ve výši nejméně 150 tisíc korun.
 
 

vytisknout  e-mailem