Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže a vydírání

SOKOLOV - Ukradl věci v hodnotě přes 200 tis. Kč 

SOKOLOV – Kradl a vydíral
Z přečinu vydírání a krádeže je podezřelý 26letý muž z Kraslic. Podezřelý měl 2. 10. 2012 v Kraslicích přistoupit k vozidlu, kde seděl poškozený a požadovat po něm peníze. Poškozený mu řekl, že žádné peníze nemá. S odpovědí se ale podezřelý nespokojil a měl vzít poškozenému z palubní desky peněženku a odcizit zní finanční hotovost ve výši 625 Kč. O den později měl podezřelý odcizit dalšímu poškozenému notebook s brašnou z osobního vozidla. Poškozený chtěl zabránit odnesení notebooku a žádal muže o vrácení. Podezřelý na to zareagoval výhružkami zabitím a napřáhnutou rukou sevřenou v pěst. Poškozený své snahy o vrácení věci zanechal a chtěl z místa odjet. Podezřelý si však sedl k němu do auta a nechal se odvést o kus dál, kde měl vozidlo celé prohledat a odcizit další věci např. mobilní telefon, nabíječku k počítači, SD karty, datové kabely, čtečku paměťových karet a jiné.
Než podezřelý z místa odešel, měl pěstí udeřit poškozeného do obličeje a tím jej přinutit ke sdělení hesla do počítače. Dále mu sdělil, že jestli mu do druhého dne nepřinese 2 000 Kč, tak se se svými věcmi může rozloučit.
Celková škoda je vyčíslena na částku 11 700 Kč. Podezřelému za vydírání hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.
 
SOKOLOV – Ukradl věci a peníze za necelých 240 tis. Kč
Z pokračujícího přečinu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku bylo sděleno obvinění 25letému muži z Chomutova. Obviněný se měl dopustit nejméně 8 krádeží během září a října letošního roku na Sokolovsku a Karlovarsku. Celková škoda je vyčíslena na částku přesahující 200 tis. Kč.
Obviněný měl například dvakrát vniknout do obchodního domu v Chodově a odcizit tam finanční hotovost, cigarety, kávu, drogérii a jiné. Muž se měl také vloupat do zaparkovaného autobusu, kde měl odcizit DVD přehrávač s příslušenstvím, TV systém a další věci. Obviněný se měl také vloupat celkem do 5 bytů. V jednom případě měl muž vykrádat byt, kde v tu chvíli spal manželský pár. Z bytů si měl odnášek elektroniku, finanční hotovost, osobní věci, doklady, oblečení, šperky či značkovou kabelku v hodnotě 12 tis. Kč. V jednom z bytů měl obviněný dokonce odcizit klíčky od osobního vozidla a následně odcizit i osobní vozidlo v hodnotě 60 tis. Kč zaparkované u domu.
Obviněný byl 4. 10. 2012 zadržen v odcizeném vozidle policisty. Vozidlo bylo na základě usnesení vráceno zpět majiteli. Muž má již s krádežemi zkušenost. Okresní soud v Sokolově ho v posledních třech letech za krádež odsoudil.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
5. října 2012

vytisknout  e-mailem