Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže a výtržnictví

SOKOLOVSKO - Opakovaně kradl, teď je ve vězení 

V opilosti rozbíjel, co mu přišlo pod ruku
Policisté v Kynšperku nad Ohří sdělili 23. ledna 2013 pětadvacetiletému muži ze Sokolovska podezření z přečinu výtržnictví. Podezřelý měl v loňském roce koncem listopadu vstoupit v nočních hodinách v podnapilém stavu do jedné z restaurací v Kynšperku nad Ohří a požadovat od obsluhy nalití alkoholických nápojů. Obsluha v restauraci však odmítla muži nalít, jelikož přišel již silně opilý. Naopak se snažila opilého hosta vykázat z restaurace. Podezřelý však opustit restauraci nechtěl a začal hosty v restauraci vulgárně urážet. Následně byl muž z restaurace vyveden. Při odchodu však úmyslně mlátil kovovými dveřmi tak, až poškodil jejich skleněnou výplň. Navíc měl před restaurací poškodit kopy odpadkový kovový koš a též se pokoušel poškodit pěstmi dopravní značku. Kolemjdoucí muž podezřelého vyzval, aby zanechal svého jednání. Ten však k muži přistoupil a nejméně jednou do něj strčil. V dalším jednání podezřelého mu bylo zabráněno ostatními kolemjdoucími

Škoda na všech poškozených věcech je vyčíslena na částku 2 300 Kč. Podezřelý byl již v posledních třech letech za stejný skutek odsouzen Okresním soudem v Sokolově, nyní mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Opakovaně kradl, nyní je již ve vězení
Z přečinu porušování domovní svobody a krádeže sdělili kynšperští policisté podezření 18letému muži ze Sokolova. Podezřelý měl koncem roku 2012 v Kynšperku nad Ohří vniknout do několika sklepních prostor a odcizit např. různé láhve alkoholických nápojů, motorovou pilu, boty, různé drogistické zboží, jízdní kolo s elektromotorem, rybářské pruty a další věci. Celková škoda je vyčíslena na necelých 40 tis. Kč.

Muž byl na základě předběžného souhlasu se zadržením vydaným Okresním státním zástupcem v Sokolově zadržen policejní hlídkou ve vlaku, který jel směrem na Chomutov. Dne 21. 1. 2013 byl umístěn do policejní cely. Policisté spolu se soudem vyřešili celou záležitost do 48 hodin. O dva dny později byl podezřelý odsouzen a dodán do výkonu trestu odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
24. ledna 2013

vytisknout  e-mailem