Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže aut a přívěsných vozíků

LOUNY - Policisté šetřili kriminalitu ohledně motorových vozidel... 

Krádeže aut byly v minulých dnech oznámeny policistům v Žatci i v Lounech. Z ulice Lva Tolstého v Žatci se koncem minulého týdne ztratil vůz zn. Peugeot Boxer v hodnotě 100 000 Kč a z lounské ulice Vladimírská zmizel osobní automobil zn. Škoda Superb, jehož hodnotu poškozený vyčíslil na 250 tisíc korun. Po obou vozidlech, jakož i pachateli či pachatelích policie pátrá.

Nekradla se však jenom auta, policisté o víkendu přijali hlášení i o krádežích přívěsných vozíků. První zmizel v minulých dnech v obci Panenský Týnec, kde byl odstaven u jednoho rodinného domu i s naloženým stavebním materiálem. Kromě vozíku si neznámý zloděj přisvojil i obě registrační značky vozidla, za kterým byl připojen. Způsobená škoda byla v tomto případě vyčíslena na 16 400 Kč. Druhý případ se odehrál ze soboty na neděli v obci Radíčeves. Dosud nezjištěný pachatel vnikl po přestřižení řetězu na oplocený pozemek  u jednoho domu a poté z místa odcizil dva nezajištěné přívěsné vozíky. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 40 tisíc korun. Oba případy policisté šetří jako trestné činy krádeže.

Policisté v minulých dnech vyjížděli i k dalším případům v souvislosti s motorovými vozidly. Například z pátku na sobotu se neznámý pachatel vloupal v lounské Husově ulici do zaparkovaného dodávkového vozidla zn. Ford Tranzit. Z automobilu odcizil aku vrtačku zn. Hitachi v hodnotě 2 000 Kč, ale další škodu, ve výši cca 3 000 Kč, způsobil poškozením vozidla. Do nákladního automobilu se dosud nezjištěný zloděj vloupal ve stejnou dobu i v obci Břvany na Lounsku. Z kabiny tahače zn. MAN odcizil gola sadu, ledničku, plynový vařič, měnič napětí, nabíječku k mobilnímu telefonu a další věci, vše v hodnotě přesahující 10 000 Kč. Vloupání do osobního automobilu zn. Škoda Felicia šetří policisté z Koštic. V sobotu brzy ráno se do uvedeného vozidla vloupal neznámý pachatel v Hřivčicích. Po vypáčení zámku odcizil autorádio, CD a další věci, čímž způsobil škodu za 6 500 Kč.

Poničení automobilu nahlásil o víkendu také poškozený z lounské Vladimírské ulice. Z pátku na sobotu mu u zaparkovaného vozidla zn. Nissan Qashqai poničil neznámý pachatel pravé přední a zadní dveře tím, že je nezjištěným předmětem poškrábal až na základní barvu. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 40 000 Kč. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Kradli nadzemní kabely

Policisté objasnili, kdo má na svědomí krádeže nadzemních sdělovacích kabelů v lounském okrese. Více než deset případů spáchala dvojice, z níž jednomu z nich ještě v době páchání této trestné činnosti nebylo patnáct let a druhým je 24letý mladík z Chomutovska. Oba aktéři, v době od června do začátku srpna, na různých místech lounského regionu odstřihávali a následně kradli nadzemní sdělovací kabely, čímž způsobili nejen škodu odcizením, ale také přerušení telekomunikačních služeb desítkám účastnických stanic. Hoši celkem za uvedenou dobu nakradli bezmála tři kilometry těchto kabelů. Jenom krádeží způsobili škodu za celkem 148 224 Kč. Kabely následně vypalovali a poté vozili do sběrných surovin. Staršího z aktérů obvinil policejní komisař z trestných činů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což trestní zákoník ukládá až šestileté odnětí svobody. Případ mladšího z účastníků byl odložen, neboť v době spáchání uvedené trestné činnosti nedovršil věku 15 let.  

Další zprávy vyjdou až ve středu 20. října !

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 18. října 2010

vytisknout  e-mailem