Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krádeže aut, věcí z nich a poškození

LIBEREC - To řešili policisté během neděle. 

  1. Dvě ukradená auta, dvě vloupání a dvě poškození aut
  2. Na diskotéku chodí krást
  3. Rozdělili si role a kradli

Během právě uplynulé neděle řešili policisté sedm  případů, které se vztahovaly k autům. Dvěma majitelům jejich vůz někdo odcizil. Oba případy se staly přes noc ze 24. na 25. října. Z ulice Žitné zmizela z odstavného parkoviště Škoda Octavia za 94 tisíc korun.
Téže noci zmizela také Honda City, kterou měl její majitel zaparkovanou v ulici Kollárova. Jejím odcizením utrpěl újmu v podobě 120 tisíc korun. I když bylo po obou vozech ihned po oznámení jejich odcizení vyhlášeno celostátní pátrání, přesto se zatím ani jedno z nich nepodařilo nalézt. Pátrání po autech stále pokračuje.

Další dva majitelé aut měli "větší štěstí", neboť zloději jim z aut vzaly věci, s autem však neodjeli. Jednoho ze zlodějů upoutala ledvinka, kterou zapomněl majitel passatu v autě. Rozbil proto okénko vozu a ledvinku, která ležela na zadním sedadle a v níž byly doklady od auta a klíče od bytu,  sebral.  I s poškozením okna se škoda pohybovala kolem čtyř tisíc korun.
O tisíc korun vyšší škodu způsobil zloděj, který ukradl věci z fabie zaparkované ve Vaňurově ulici. Z auta ukradl palivové čerpadlo a panel autorádia, čímž způsobil pětitisícovou škodu. Těmito případy se zabývají policisté z Vesce a z Obvodního oddělení Liberec město.

Radost ale neměl ani majitel octávky. V noci ze soboty na neděli někdo zřejmě řešil pořízení zimního obutí na své auto. Doplatila na to právě majitelka octávie, kterou si vyhlédl zloděj v ulici Jeronýmova a všechna čtyři kola se zimními pneumatikami z auta odmontoval.  Ženě tak vznikla škoda za deset tisíc korun.
Tu samou nepříjemnou zkušenost má i majitel další octávky. Rovněž z jeho auta, zaparkovaného v ulici Neklanova, odmontoval zloděj všechna čtyři kola a způsobil tak majiteli auta škodu za dvacet tisíc korun.
A v neposlední řadě radostí neoplýval ani majitel Audi A4. Svůj vůz, který měl zaparkovaný v ulici Světlá v Liberci, mu někdo v noci poškrábal. Ráno našel auto se škrábanci a rýhami na karosérii a na dveřích. Vznikla mu tím škoda za třicet tisíc korun.

Na všech těchto případech policisté intenzívně pracují. Pokud se jim podaří dopátrat se alespoň některých pachatelů, určitě neujdou obvinění z majetkové trestné činnosti.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem