Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, drogy, aj.

CHEB, SOKOLOV - Varovný výstřel 

Řídil pod vlivem drog
Jednadvacetiletý muž si vyslechl od chodovských policistů podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V březnu měl řídit osobní vozidlo v Chodově. Policejní hlídka zastavila vozidlo v ulici Tovární a vyzvala řidiče, aby se podrobil testu, sloužící k detekci drog. Řidič se testu podrobil a přístroj detekoval přítomnost látky Amphetamine/Methamphetamine/XTC. Následně se muž podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Z výsledků odebraného materiálu byla zjištěna přítomnost amphetaminových derivátů v celkové koncentraci vyšší než 5,0 mg/l. Dle odborného vyjádření z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie bylo stanoveno, že podezřelý v době řízení vozidla nebyl spolehlivý a způsobilý k této činnosti s ohledem na zjištěnou hladinu methamphetaminu v krvi. V případě odsouzení hrozí podezřelému až jeden rok odnětí svobody.
 
Nález zrezivělého střeliva
V Horním Slavkově dne 14. 5. 2013 přijali na obvodním oddělení oznámení od dobrovolného hasiče, který ohlásil nález zvětralé kovové kazety plné starého zrezivělého střeliva. Muž našel střelivo při terénních úpravách pozemku ve výcvikovém areálu. Nález munice si převzal pyrotechnik z expozitury P ČR Teplice.
 
Odcizil okapnicový plech
Sedmadvacetiletý muž z Mariánských Lázní si vyslechl podezření z přečinu krádeže. Muž měl v dubnu letošního roku z budovy pro seniory v Mariánských Lázních odcizit měděný okapnicový plech o délce 4 m. Vlastníkovi budovy tak vznikla škoda ve výši 1 630 Kč. Podezřelý byl již v posledních třech letech za takový skutek odsouzen Okresním soudem v Chebu, nyní mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Varovný výstřel
Policisté z dopravního inspektorátu v Chebu pronásledovali 12. 5. 2013 na silnici III. třídy u obce Tršnice osobní vozidlo Volvo. Řidič vozidla svoji bezohlednou jízdou vážně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, ve vysoké rychlosti najížděl do protisměru. Policisté se pokoušeli opakovaně vozidlo zastavit pomocí světelného signálu stůj policie se zapnutým zvukových a světelným signalizačním zařízením. Řidič však na opakovanou výzvu k zastavení nereagoval. Následně jeden z policistů použil donucovací prostředek a to dvakrát varovný výstřel. Při pronásledování vozidla řidič nezvládl před obcí Tršnice řízení a havaroval. Řidič se podrobil testu na zjištění drog, ten vyšel pozitivně. Celý případ se nadále šetří. Při použití donucovacích prostředků nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
15. května 2013

vytisknout  e-mailem