Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, drogy, nehoda

SOKOLOV, CHEB - 6 zpráv 

Má sděleno podezření pro 4 přečiny
Kriminalisté sdělili podezření 35letému muži ze Sokolovska z přečinů porušení tajemství dopravovaných zpráv, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, poškození cizích práv a krádeže.
Podezřelý si měl v únoru 2013 v Kraslicích bez souhlasu a vědomí oprávněné držitelky přisvojit její úvěrovou kartu. Tato karta byla ženě zaslána poštou. Podezřelý měl vyzvednout z její poštovní schránky obálku psanou na jméno poškozené, tu rozbalit a kartu bez vědomí poškozené si ponechat. Následně poškozená převzala doručený dopis, ve kterém obdržela ke kartě PIN. Dopis však roztrhala za přítomnosti podezřelého a vyhodila do krabice určené ke spálení. Podezřelý měl využít situace a v nepřítomnosti poškozené si písemnost uschovat a následně použít. Z bankomatu měl poté ve dvou výběrech vybrat finanční částku 30 000 Kč a použít ji pro svoji potřebu.
Podezřelému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Odmontoval, co se dalo, škoda je 63 tis. Kč
Na soukromý pozemek, rekonstruovaného rodinného domu v Horním Slavkově, měl vniknout 37letý muž. V dubnu letošního roku měl z odstaveného nepojízdného traktoru odmontovat pomocí přineseného nářadí různé součástky např. chladič motoru, alternátor, startér, 2 ramena hydraulického zařízení, kompletní kabely elektroinstalace, sací potrubí aj. Všechny odcizené věci po demontáži měl uschovat do blízkého lesíka a poté je v následujících dvou dnech odevzdat ve sběrně druhotných surovin. Za odevzdané součástky podezřelý obdržel pouhých 1.310,- Kč, které užil pro svoji potřebu. Škoda je však vyčíslena mnohonásobně větší. Dle odborného vyjádření je škoda vyčíslena na částku 63 tis. Kč. Za krádež hrozí podezřelému až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Dopravní nehoda
Dopravní policisté včera v ranních hodinách řešili na silnici II. třídy poblíž obce Dolní Nivy dopravní nehodu dvou osobních vozidel. Řidič vozidla Audi nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Za horizontem v rovném úseku komunikace se střetl v levém jízdním s vozidlem Škoda, které objíždělo překážku na komunikaci, a to zastavené vozidlo při pravém okraji komunikace. Vozidlo Škoda bylo po střetu odraženo mimo komunikaci do betonového obrubníku a následně skončilo v potoce (viz obrázek Dopravní nehoda). Vozidlo Audi se po nárazu střetlo se zábradlím mostku a následně přepadlo do potoka, kde zůstalo přetočené na střechu. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče Audi. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda na vozidlech a majetku je vyčíslena na částku 1 380 000 Kč.
 
Výtržnictví na diskotéce
Trestní stíhání proti 42letému muži zahájili chebští kriminalisté. Muž je podezřelý z přečinu výtržnictví, kterého se měl dopustit v restauraci v Chebu. V době, kdy probíhala diskotéka, tedy na místě veřejnosti přístupném a před více lidmi, měl napadnout poškozeného. Nejprve měl rukou sevřenou v pěst udeřit poškozeného do obličeje. Muž se bránil a úder do obličeje vrátil. Útočník měl však v útoku pokračovat opakovanými údery rukou a nohou do celého těla. Poškozený muž utrpěl drobné pohmožděniny na hlavě.
 
Vyráběl a prodával drogy
Další objasněný případ nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy si mohou připsat chebští kriminalisté. Dne 15. dubna 2013 zadrželi a sdělili z výše uvedeného zvlášť závažného zločinu obvinění 37 letému muži z  Františkových Lázní.
 
Kriminalisté muže viní z výroby a prodeje drogy pervitin na Chebsku. Při domovní prohlídce byl zajištěn přenosný černý kufřík, ve kterém se nacházelo zařízení k výrobě drogy (viz obrázek Domovní prohlídka). Po výslechu byl obviněný převezen do policejní cely a kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby. Včera soud rozhodl o jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněnému až 10 letý trest odnětí svobody.
 
Ukradla na zakázku šité westernové sedlo
Podezření z krádeže si vyslechla 17. dubna 25letá žena z Chebska. Policisté z Františkových Lázní viní ženu z krádeže ručně šitého westernového sedla vyrobeného na zakázku v USA. Z farmy poblíž Františkových Lázní jej měla odcizit z místnosti, kterou si odemkla už v červenci 2011. Škodu za neopotřebované sedlo vyčíslil majitel na částku 35 tis. Kč. Celá záležitost je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
48. dubna 2013



 
Odkazy do noveho okna

Domovní prohlídka

Domovní prohlídka 

Detailní náhled

Domovní prohlídka

Domovní prohlídka 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem