Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže dvou peněženek

KLATOVY - Poškození ohlásili odcizení na policejní oddělení. Pachatel použil odcizenou platební kartu k výběru peněz. 

Policisté na obvodním oddělení v Klatovech přijali o víkendu dvě oznámení o krádežích peněženek, ve kterých měli poškození platební karty.

První případ byl zjištěn v pátek 6. srpna letošního roku poškozený muž byl v Klatovech v baru na ulici Křížové. Pod barovým pultem si odložil batoh s věcmi a v době od 21.40 do 21.50 hodin se vzdálil. Po návratu muž zjistil, že neznámý pachatel z batohu odcizil peněženku s finanční hotovostí, dvě platební karty peněžních ústavů a osobní doklady. Škoda činí 700 Kč.

Ve druhém případě v sobotu 7. srpna na ulici Domažlické nakupovala seniorka v obchodě a provedla úhradu pomocí platební karty, kdy neznámý pachatel zřejmě zaznamenal PIN kód. Žena odešla s nákupním košíkem z obchodu a pachatel využil její nepozornosti a odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou peněžního ústavu. Následně pachatel z bankomatu provedl čtyři neoprávněné výběry finanční hotovosti. Poškozené vznikla škoda ve výši 15 000 Kč.

Policie v uvedených případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a ve druhém i z přečinu krádež.

nprap. Ladmanová Dana

9. srpna 2021

vytisknout  e-mailem