Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádeže elektromotorů objasněny

PELHŘIMOVSKO: Věci končily ve sběrných surovinách  

Pelhřimovští policisté dopadli dva pachatele, kteří měli na svědomí krádeže elektromotorů, kovového odpadu a kabelů z barevných kovů na Pelhřimovsku.
 
Žena a muž během června až srpna letošního roku odcizili například elektromotor před garáží v Proseči-Obořišti. Z volně přístupného areálu předvýkrmu vepřů v obci Ústrašín odcizili elektromotor o výkonu 15 KW, který byl součástí metacího stroje na slámu zv. „ žralok". Další elektromotory zmizely z metačů sena v Moravči a Nové Cerekvi.
 
Pachatelé se zaměřili i na volně přístupnou manipulační linku v areálu v Nové Cerekvi. Objekt navštívili hned několikrát a postupně odcizili měděné kabely různé délky a elektromotor. Celková škoda byla vyčíslena na částku 76.000 korun.
 
Dalším artiklem jejich činnosti se stal i kovový odpad. V družstvu v Nové Cerekvi odcizili tři tuny kovového šrotu.
 V říjnu letošního roku odcizili z volně přístupného překladového prostoru nádraží v Horní Cerekvi téměř tři desítky metrových odřezků použitých kolejnic.
 
Trestnou činností, kterou páchali zejména na katastrálním území Nové Cerekve, způsobili škodu dosahující částky 160.000 korun.
 
 
Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmadvacetileté ženy a čtyřiadvacetiletého muže z Pelhřimovska, kteří jsou podezřelí z přečinu krádeže. K uvedeným krádežím se během výslechu přiznali. Odcizené elektromotory, kabely či kovový šrot prodávali do sběrných surovin a získané peníze použili pro svoji potřebu.
Oba pachatelé byli již v minulosti trestně stíháni. 
    
V případě odsouzení za tuto trestnou činnost jim hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
3. listopadu 2011
   
 
 

vytisknout  e-mailem