Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže i prodej drog

CHOMUTOVSKO - Vyšetřovatel obvinil tři muže z několika trestných činů. 

Krádeže i prodej drog. To jsou činnosti, jimiž se měli zabývat tři muži z Chomutovska a Lounska. Nyní ale spadla klec. Vyšetřovatel je v uplynulých dnech obvinil z několika trestných činů. 
Prvnímu z obviněných (30 let) klade za vinu, že v červenci loňského roku měl z parkoviště u chomutovského hypermarketu odcizit zde odstavený motocykl zn. Suzuki. Ten měl naložit na přívěsný vozík osobního vozidla, odvézt do místa svého bydliště, následně ho zprovoznit a užívat. Majiteli motocyklu tím vznikla škoda v předběžné výši 35 tisíc korun. Tento muž se měl proti zákonu provinit dále i tím, že prodával jiné osobě pervitin a poskytoval jí marihuanu, kterou měl pěstovat v místě svého bydliště v obci na Chomutovsku. Ani tím výčet jeho protiprávních jednání není ukončen. Podle kriminalistů měl dotyčný začátkem dubna tohoto roku koupit další odcizený motocykl zn. Suzuki, ačkoli věděl, že pochází z trestné činnosti. Poté jej ukryl v garáži v místě svého bydliště a provedl na něm úpravy s cílem změnit jeho vzhled a zakrýt tak jeho původ. 
Výše zmíněný motocykl podle dosavadních zjištění zakoupil od muže (40), který ho měl společně s dalším mužem (31) na začátku tohoto měsíce odcizit z objektu bývalého vodojemu na Chomutovsku. Mladší z obviněných se měl do objektu v rekonstrukci vloupat a motocykl tam odcizit, zatímco jeho starší společník měl čekat v dodávce. Poté spolu lup naložili a z místa odjeli. Majiteli tohoto motocyklu tím způsobili škodu v předběžné výši kolem 35 tisíc korun. Prvnímu z mužů jej však zřejmě prodali za zlomek skutečné hodnoty. 
Také nejstarší z obviněných (40) si podle všeho přilepšoval i prodejem drog. Z dosavadního prověřování vyplynulo, že nejméně v průběhu letošního roku měl na různých místech lounského okresu prodávat pervitin. 
Kriminalisté u nejmladšího z mužů provedli před pár dny domovní prohlídku. Při ní byly nalezeny oba odcizené motocykly, u nichž byly vyměněny registrační značky a změněna jejich původní barva. Dále byla zajištěna bedna se sušinou rostliny konopí. 

Všichni dotyční si již převzali obvinění.
 
Nejmladší z nich čelí trestnímu stíhání pro trestné činy krádeže, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a legalizace výnosů z trestné činnosti.  Za jejich spáchání by si u soudu v případě uznání viny mohl vyslechnout až pětiletý trest. 
Další dva muži (31,40), oba z Lounska, jsou stíháni pro trestný čin krádeže ve spolupachatelství. Přitěžuje jim skutečnost, že jednání se měli dopustit v době vyhlášeného nouzového stavu státu z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru. Proto dotyčným hrozí  v případě odsouzení až osmileté vězení. Čtyřicetiletý obviněný se kromě toho bude zodpovídat i z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
                                                                                                                                           

por. Mgr. Miroslava Glogovská 

tisková mluvčí 

Chomutov 17. dubna 2020                                                                           
 

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem