Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádeže jako koníček

BEROUNSKO – Obviněný muž skončil ve vazební věznici. 

Berounští kriminalisté od září 2022 do ledna letošního roku usilovně pracovali na několika případech majetkové trestné činnosti a hledali pachatele, kteří se všeho mohli dopustit.

Na základě vlastního šetření se dopracovali k podezřelému muži, který již v minulosti byl pro policisty známou osobu. Kriminalistům se prověřováním všech skutků potvrdilo, že osoba, na kterou se zaměřili, je ta, která se všeho dopouštěla.

Vyšetřovatelka proti 33letému muži, po veškerých procesních úkonech, zahájila trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody, dále pak z přečinu zatajení nálezu a neoprávněného užívání cizí věci.

Trestných činů krádeže a porušování domovní svobody se dopustil tím, že od září loňského roku do půlky ledna letošního roku, celkem ve čtyřech případech, vnikl na cizí pozemky objektů, a to v Srbsku, v Zaječově a dvakrát ve Zdici. Ze všech vnitřních prostor objektů a pozemků odcizil větší množství nářadí, různé druhy elektroniky, hodinky, šperky, zkrátka vše, co našel. Trestného činu zatajení nálezu tím, že si přisvojil nalezením na vlakovém nádraží v Karlštějně mobilní telefon, který si ponechal, nikomu a nikam neodevzdal. Posledního přečinu, tj. neoprávněného užívání cizí věci, se dopustil tím, že vnikl na pozemek domu v obci Kařez, kde nasedl do zaparkovaného vozidla, v němž byly klíče od auta a odjel. Odcizené vozidlo našli na lesní cestě ve stejné obci.

Těmito protiprávními jednáními způsobil třiatřicetiletý muž škodu na odcizení věcí škodu ve výši přes 290 tisíc korun a na poškození za více než 5 tisíc korun.

Obviněný muž je stíhaný vazebně a v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
27. února 2023

vytisknout  e-mailem