Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže jim neprojdou

LITOMĚŘICE – Dva ptáčkové byli lapeni; Krádež čtyřkolek; Cizinec přišel o kolo….  

Krádeže jim neprojdou

V červnu se několikrát odhodlali ke krádeži dva muži z Libochovicka. Jeden z nich se vloupal do chaty v Poplzích, kde sebral dvě elektrické sekačky a tři prodlužovací kabely. O několik dnů později se mladí zloději vloupali do sklepa domu v Libochovicích. Přišli si na své! Ze sklepa odnesli 8 lahví s archivním vínem, několik nápojů zn. Coca Cola, 10 lahví piva, 12 krabic mléka a několik pokrmových tuků. Mají na svědomí i vloupání do osobního automobilu v Libochovicích. Krádež podnikli v polovině června. Zmocnili se dokladů, CD nosiče a flash disku. Před několika dny pak rozbili okno chatky stojící na dolním nádraží ČD v Litoměřicích. V chatě vše prohledali, rozházeli a ukradli ruční nářadí a potraviny. Jeden z mužů byl na místě policií zadržen. Oba muže policie ve čtvrtek obvinila z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Celková škoda, kterou krádežemi vloupáním způsobili, byla vyčíslena na 19 000 Kč. Oba muži jsou stíháni na svobodě.
 

Ze stodoly zmizely čtyřkolky
 

Ve čtvrtek odpoledne přijala policie trestní oznámení na neznámého pachatele, který v přesně nezjištěné době od října do května ukradl ze stodoly v Chodovech dvě čtyřkolky. Dále ve stodole majitel postrádá dva kanystry s benzínem a elektrickou svářečku. Dosud neznámý pachatel, který čelí podezření z trestného činu krádeže, napáchal škodu 62 500 Kč. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. Policie po něm pátrá.
 

Cizinec přišel o kolo
 

Vzpomínka na pobyt v České republice nebude pro 54letého návštěvníka z Nizozemí asi příliš příjemná. Začátkem června přišel totiž o jízdní kolo v hodnotě 70 000 Kč. Drahé kolo si ponechal na deset minut bez dozoru v objektu bývalého zámku v Doksanech. Když se vrátil zpět, nevěřil vlastním očím. Po kole a zloději nebylo ani památky. Cizinci nezbylo nic jiného, než krádež oznámit na policii. Návštěva Litoměřicka ho vyšla pěkně draho.
 

por. Ing. Alena Romová

25 .6. 2010

vytisknout  e-mailem