Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže jízdních kol

České Budějovice - Kriminalisté obvinili několik osob z loňských případů protiprávních jednání. 

Českobudějovičtí policisté a kriminalisté mají pro českobudějovické občany další příjemnou zprávu. Podařilo se jim objasnit rozsáhlé krádeže vloupáním do sklepů, prodejen a jiných prostorů, které trápili naše spoluobčany od konce léta a po celý podzim loňského roku.

V prvních případech se skutků měli pravděpodobně dopustit 26 letý mladík a 40 letá žena. Mladík odcizil 12 jízdních kol různých značek a sportovní vybavení. Dále nalezl bezkontaktní platební kartu, kterou si ponechal a jejím prostřednictvím uskutečnil několik plateb. Pak kartu předal zmíněné ženě, která v platbách pokračovala. Poškozeným byla způsobena škoda přesahující 83 000 korun.

Ve středu si oba převzali z rukou kriminalistů usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinů Krádež, Porušování domovní svobody a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jejich stíhání je vedeno na svobodě.

Další sérii krádeží jízdních kol a dalších osobních věcí má pravděpodobně na svědomí čtveřice mužů, ve věku od 23 do 21 let. Ti měli odcizit pět jízdních kol, pytel krmných granulí, nářadí. Majitelům uvedených věcí byla způsobena škoda za více jak 46 000 korun. Kriminalisté muže zadrželi a na jejich oddělení jim předali usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinů Krádež a Poškození cizí věci. Dva z mladíků jsou stíháni ve výkonu trestu odnětí svobody, zbylí mladící na svobodě.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

29. ledna 2016

vytisknout  e-mailem