Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže jízdních kol

Tábor – Způsobená škoda dosáhla částky téměř 40 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116 za nedělním servisem) 

V uplynulém týdnu došlo v ulici Kpt. Jaroše na Pražském sídlišti v Táboře ke krádeži hned dvou jízdních kol. V přízemních prostorech domu číslo 2411 pachatel po násilném překonání dveří a následně i přestřižení lankového zámku odcizil pánské horské jízdní kolo značky GHOST, typu SE2950, v hodnotě odhadem 20 000 korun. V kolárně nedalekém domu číslo 2404 pak obdobným způsobem zmizelo další jízdní kolo, a to značky Pells, dámského provedení, v hodnotě 18 000 korun. Včetně poškození vstupů do přízemních prostor domů a překonáním zámků kol vznikla majitelům souhrnná hmotná škoda ve výši bezmála 40 000 korun.
Přestože cyklistická sezóna pomalu končí, jsou i nadále jízdní kola v popředí zájmu zlodějů. Rovněž tak připomínáme, že překonání méně odolného zámku kola není pro zloděje velkou překážkou. Vedle odolnosti zámku je pak na místě i zhodnotit úroveň zabezpečení prostoru, kde své jízdní kolo zanecháváme.
Jakékoliv poznatky k dopadení pachatelů krádeží jízdních kol přivítají policisté na své služebně v Divadelní ulici v Táboře, na telefonním čísle 974 238 700, případně lince číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
6. října 2014
 

vytisknout  e-mailem