Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže jízdních kol

ÚSTÍ NAD LABEM - V průběhu jednoho dne nahlášeny dvě krádeže jízdních kol.  

Z nosiče na autě zmizelo jízdní kolo
Jen několik málo minut stačilo neznámému pachateli k tomu, aby v neděli večer na Severní Terase poškodil na zaparkovaném vozidle zámek nosiče jízdních kol a následně z něj odcizil jízdní kolo v hodnotě 20 tisíc korun. Poučení na závěr: Nejen ve vozidle, ale i v přepravních boxech či nosičích na vozidle nenechávejte žádné cenné věci bez dozoru. Jak dokazuje tento případ, můžete totiž o ně snadno přijít.
Ke krádeži horského jízdního kola došlo v neděli v podvečer také na polní cestě za letištěm v Užíně. Muž si zde na malý okamžik odložil své horské kolo společně s cyklistickou přilbou, čehož využil kolemjdoucí zloděj a kolo i s přilbou odcizil. Způsobil tak škodu kolem 7 tisíc korun. Případ šetří všebořičtí policisté.
 
Na železnici kradl transformátory
Před necelým měsícem odcizil tehdy ještě neznámý pachatel ze stožárů drážního osvětlení celkem 12 kusů transformátorů a způsobil tak poruchu stožárového osvětlení dráhy. Po dvou týdnech se pachatel pokusil opět o krádež kovů z těchto transformátorů, přičemž však byl vyrušen a následně i zadržen policisty. Odcizením a poškozením těchto transformátorů způsobil celkovou škodu odhadovanou na zhruba 200 tisíc korun. Od policejního komisaře si 24letý muž již i vyslechl obvinění ze dvou trestných činů: zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinu krádeže. Trestní sazba se zde pohybuje od jednoho roku až do šesti let odnětí svobody.
 
 
Ústí nad Labem, 03.08.2010, nprap. Vladimír Junek

 

vytisknout  e-mailem