Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádeže jízdních kol v rezidenčním bydlení Melicharka

PRAHA VENKOV – VÝCHOD – Policisté obvodního oddělení v Brandýse uvítají jakékoliv informace týkající těchto krádeží.  

Policisté obvodního oddělení v Brandýse nad Labem řeší případ krádeží jízdních kol v Brandýse nad Labem v rezidenčním bydlení Melicharka v ulici Polní. Neznámý pachatel, s největší pravděpodobností žena, vstoupila dne 7. září 2015 kolem třetí hodiny ráno do domu, přivolala si výtah a sjela do suterénu. Zde se zdržela zhruba jednu hodinu, během které vyštípala čtvercové pole pletivové výplně dveří vedoucích do kolárny. Vzala horské jízdní kolo značky Kellys TNT 10, červenozelené barvy s odpruženou vidlicí, nastoupila s ním do výtahu a vyjela do přízemí. Z domu pak v poklidu vyšla i s kolem ven. Do domu se vrátila během zhruba hodiny ještě jednou pro další vyhlédnuté kolo. Tentokrát to bylo dámské horské jízdní kolo značky Superior černé barvy, s bílými odpruženými předními vidlicemi, bílým sedlem a bílými berany na řídítkách. Vše se odehrálo stejným způsobem.
 
Stejný dům si vyhlédl před několika dny, 23. srpna 2015 i další z pachatelů, tentokrát muž, který odcizil jízdní kolo přímo z nosiče na kola na zaparkovaném autě v garáži. Rozdíl byl jen v tom, že nepoužil výtah a pro cestu tam i zpět použil schodiště. Tato krádež se odehrála kolem čtvrté hodiny ráno.
 
Kdo by osoby důvodně podezřelé z krádeží na fotografiích poznal, nebo viděl v inkriminovanou dobu v ulici Polní u rezidenčního bydlení Melicharka podezřelé osoby s výše popsanými jízdními koly, nechť okamžitě kontaktuje brandýské policisty na tel. 974 881 600 nebo osobně na jejich služebně. Volat můžete i na linku 158.

V souvislosti s těmito případy upozorňujeme občany, aby si důkladně zabezpečili svůj majetek, byli všímaví ke svému okolí a zvažovali, komu nechají zhotovit klíče od svých domovů. V případě ztráty klíčů doporučujeme ihned vyměnit vložku příslušného zámku.
 
 
por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov – VÝCHOD
23. září 2015
Odkazy do noveho okna

krádež kola

krádež kola  

Detailní náhled

krádež kola - muž 23.8.

krádež kola - muž 23.8. 

Detailní náhled

krádež kola 1

krádež kola 1 

Detailní náhled

krádež kola 2

krádež kola 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem