Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže kanálů objasněny

Zmizelo 14 kanálů za 50 tisíc, Porybný si všiml zloděje.. 

Krádeže kanálů objasněny
 
V minulých dnech se množily případy krádeží kanálových poklopů na území teplického okresu. Neznámý zloděj tak svým jednáním ohrožoval zdraví a životy občanů, kdy někdo mohl do otevřených kanálů vkročit či vjet vozidlem. K případům krádeží došlo v několika ulicích v Bílině, v obci Kostomlaty pod Milešovkou a následně na několika místech v Duchcově. Celkem došlo od začátku března ke zmizení 14 litinových poklopů v celkové hodnotě 50 tisíc korun. Při šetření krádeží na místě získali policisté poznatek k vozidlu a pachatelům, který následným rozpracováním dovedl policisty ke zlodějům. Jsou jimi 32letí  muž a žena z Mostu, kterým již byl o sděleno obvinění z krádeže.
 
 Porybný si všiml zloděje
 
Ve středu kolo 13:30 hodin vnikl28letý muž do oploceného areálu v Teplicích v ulici Na Dolinách,k dy překonal kovovou bránu o výšce 2,4 metru. U rybníka Osmička pak odcizil železnou skruž z kanálového potrubí, kterou kutálel po silnici pryč. Toho si všiml porybný, který upozornil Městskou policii, která muže na ulici zadržela. Následně mu na policejním oddělení bylo sděleno obvinění z krádeže. Muž již v minulosti trávil čas ve vězení, mimo jiné i za loupež. 
 
Okradena u vozidla
 
Drzou krádež má na svědomí zatím neznámý pachatel. Ten přistoupil k poškozené ženě, která v ulici Jana Koziny akorát odemykala své vozidlo. Zloděj jí přitom strhl kabelku z ramene, v které měla žena 15 tisíc korun a z místa utekl.  Po zloději pátrají trnovanští policisté.
 
 
 
 
Teplice, 15. března 2012, pro.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem