Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže kol objasněny

HRADECKO - Oba obvinění muži skončili ve vazbě. 

Tento týden policisté zadrželi dva muže ve věku 24 a 44 let, které vzápětí obvinili z trestného činu krádež. Starší z mužů se navíc zpovídá z přečinu porušování domovní svobody. Oběma vyšetřovatel klade za vinu, že nezávisle na sobě odcizili v Hradci Králové dohromady 11 kol, čímž způsobili celkovou škodu za téměř 120 tisíc korun. Mladší muž bral kola uzamčená na volně přístupných místech, kdy při poslední krádeži byl vyrušen a vzápětí při útěku z místa činu policisty dopaden. Druhý se zaměřoval na krádeže kol ze společných částí bytových domů. Tento muž byl s jedním odcizeným kolem přistižen hned druhý den po krádeži, kdy následně další dvě kola dobrovolně vydal.
Z evidencí policisté zjistili, že mladší opustil brány vězení před necelým rokem, kde si odpykával 32měsíční trest za krádeže. Starší byl v září 2020 odsouzen za zločin krádež na 2 roky s podmínkou na 3 roky a za necelý měsíc ho čeká soud za jiné krádeže kol.
Jelikož oba mají pestrou trestní minulost a byla důvodná obava, že by mohli pokračovat v trestné činnosti či se skrývat, podali na ně policisté ke státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Soudce podaný návrh státního zástupce akceptoval a muže do vazby dnešního dne poslal.
Oběma mužům za tyto krádeže hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

por. Iva Kormošová
31.3.2022, 15.00

vytisknout  e-mailem