Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže má na svědomí recidivista

TEPLICKO - Obviněnému hrozí až tříleté vězení; Podvedla desítky lidí... 

Krádeže má na svědomí recidivista

     Policisté dopadli 39letého zloděje, který se na Teplicku opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Od začátku července spáchal nejméně sedm trestných činů, při kterých způsobil škodu téměř sto padesát tisíc korun. V Proseticích vnikl na cizí zahradu, odkud si odnesl gril na tuhá paliva. O několik dnů později se na benzínové čerpací stanici vloupal do ocelové klece, ze které odcizil 11 lahví s propan butanem. Má na svědomí i pokus vloupání do garáže, krádež travní sekačky ze zahradní chatky, nebo vloupání do výměníkové stanice, ze které odcizil dvě čerpadla a nádrž na úpravu vody. Je také podezřelý z vloupání do stavebního kontejneru, ze kterého si odnesl nářadí a prodlužovací kabely, nebo z krádeže dvou horských kol v Košťaněch. V minulosti osmkrát odsouzený recidivista byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Podvedla desítky lidí

     Až pět let za mřížemi hrozí 36leté ženě, která podvedla desítky lidí z celé republiky. Prostřednictvím sociální sítě na internetu v různých skupinách nabízela pod smyšlenými jmény rozličné zboží, především značkové oblečení, obuv a cukrovinky. Věci však ve skutečnosti nevlastnila a ani je neměla v úmyslu zájemcům poslat, inzerovala jen za účelem svého obohacení. Peníze si nechávala posílat na účty, celkem takto podvedla kolem 120 lidí, které připravila o téměř osmdesát tisíc korun. Vyšetřování trvalo řadu měsíců, protože bylo nutné vyslechnout všechny potencionální poškozené, kteří podle bankovních výpisů poslali peníze na účty podezřelé ženy. Ta byla obviněna z přečinu podvodu, na soud bude čekat na svobodě.

 

Krádež kompresoru

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který o víkendu kradl v Oseku. Zloděj vnikl do prodejního stánku, ze kterého odcizil kompresor, celková škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

 

Vykradené auto

     Z přečinu krádeže je podezřelý zatím neznámý pachatel, který v Dubí vnikl do areálu, kde se nachází autoservis. Z jednoho ze zapakovaných nákladních vozidel pak odcizil autorádio, škoda na krádeži a rozbitém okénku byla vyčíslena na více jak šest tisíc korun. Pokud se podaří zjistiti zlodějovu totožnost, bude čelit trestnímu stíhání a hrozbě až dvouletého vězení.

 

 

22. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem