Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže mobilů

NOVOJIČÍNSKO - Cizí mobil prodal v zastavárně. 

Z přečinu krádeže je podezřelý třiadvacetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm. Ten v zastavárně prodal mobilní telefon Sony Xperia, který získal neoprávněně. Někdy v druhé polovině srpna ve Frenštátě pod Radhoštěm požádal šestnáctiletého mladíka, aby mu zapůjčil svůj mobilní telefon. Ten jeho požadavku vyhověl a mobil mu na chvíli půjčil. Místo jeho vrácení podezřelý i s telefonem z místa ujel na jízdním kole. Druhý den telefon prodal v zastavárně ve Frenštátě pod Radhoštěm. Za mobil, který si majitel cenil na čtyři tisíce korun, dostal v zastavárně minimální hodnotu a utržené peníze použil pro svou potřebu. Policisté odcizený mobil zajistili, případem se nadále zabývají a prošetřují další podrobnosti.
Další případ krádeže mobilního telefonu prošetřují policisté v Bílovci. Zde mělo dojít ke krádeži telefonu Sonny Ericcson před jednou z místních restaurací během víkendové taneční zábavy. Mladý majitel si před restaurací svítil mobilem na zem, kde hledal dioptrické brýle. Toho využil neznámý pachatel a mobil mu sebral. Způsobena škoda činí dva a půl tisíce korun.

Stalo se ...

Cyklista přišel o kolo za 40 tisíc
K další krádeži jízdního kola za 40 tisíc korun došlo ve středu 28.8.2013 v době od 15:30 do 16:00 hodin v Kopřivnici na ulici Masarykovo náměstí před hlavním vchodem do objektu zimního stadionu. Neznámý pachatel po přestřižení lankového zámku se zmocnil pánského horského jízdního kola SUPERIOR, které bylo uzamknuto k zábradlí. Škoda byla způsobena 22letému majiteli z Kopřivnice.

Poškození zaparkovaného autobusu
V noci na 29. srpna došlo v Odrách na ulici Vítkovská k poškození zaparkovaného autobusu. Neznámý vandal zde v areálu firmy rozbil pravou boční skleněnou výplň okna na odstaveném autobusu SOR. Do samotného autobusu vniknuto nebylo. Neznámý pachatel se dopustil přečinu poškození cizí věci a svým jednáním způsobil škodu poškozením ve výši 8 tisíc korun.

 

Tiskový servis ze dne 29.8.2013


nprap. Zbyněk Tomšík

vytisknout  e-mailem