Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže motocyklů objasněny

HRADECKO - Peníze z motorek užili na drogy. 

Kriminalistům z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové se podařilo objasnit krádeže 4 motocyklů. Z krádeží jsou obviněny 3 osoby - 2 muži ve věku 47 a 37 let a jedna 40letá žena. Na nejstaršího muže byla dnešního dne uvalena vazba z důvodné obavy, že by se mohl skrývat, ovlivňovat svědky nebo že bude pokračovat v trestné činnosti. V minulosti byl již 13x trestán. Naposledy byl z vězení propuštěn v loni v létě. Kromě obvinění z krádeže je obviněn i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, protože ačkoliv má až do července příštího roku udělen zákaz pobytu na území Hradecka, se zde zdržoval. Druhý muž byl propuštěn z vězení na konci loňského roku a v minulosti byl již 8x trestán.
Všichni společně odcizili tři motorky na Hradecku a jednu na Pardubicku v celkové hodnotě téměř 170 tisíc korun. Peníze utržené za prodej motorek použili na obživu a nákup drog. Zaměřovali se na motorky, které nebyly žádným dalším zámkem k ničemu přimknuty. Naložili celou motorku do dodávky a odvezli. Proto policisté apelují na motorkáře, aby si své motorky jistili dalším přídavným uzamykacím systémem.
Žena, která měla být poprvé umístěna do cely, se bála do ní vstoupit, aby se jí tam něco nestalo. Policisté ji museli ujistit, že se k ní nikdo neoprávněný nedostane.
Všem obviněným hrozí trest odnětí svobody od 1 do 5 let.

por. Iva Kormošová
1.9.2017, 11.15

vytisknout  e-mailem