Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže na Blatensku

Strakonice – Blatná – Recidivistu bude opět řešit soud. 

Strakoničtí kriminalisté společně s blatenskými policisty objasnili několik případů vloupání do objektů na Blatensku. Z krádeží vloupáním viní 39letého muže, na kterého následně podali podnět na návrh na vzetí do vazby.

Muž se od března do současné doby vloupal do několika objektů, do garáží, sklepů a jedné provozovny v Blatné, čímž způsobil škodu v celkové výši 130 000 korun. Navštívil garáže u rybníka Přední Topič, v ulici Čechova, Brigádnická, Na Tržišti, dále sklepy v panelovém domě v ul. K Jatkám a provozovnu v ulici Čechova. Některé prostory pouze prohledal a nic neodcizil, majitelům způsobil pouze škodu při vloupání, naopak někde bral vše, co ho zaujalo. Odcizil například ALU disky s pneumatikami, kanystry s motorovou naftou, motorovou pilu, pákovou pilu na kámen, láhve alkoholu, reproduktory, aku pilu, potraviny, grilovací náčiní, plastové nádobí a příbory, hasicí přístroj, jízdní kolo, elektrokolo. Z provozovny odnesl holicí strojek s příslušenstvím, kadeřnické nůžky, hřebeny, barvy na vlasy, vysoušeč vlasů, pokladničku s finanční hotovostí, razítka a různé doklady.

Devětatřicetiletý muž se uvedených jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Od policistů si vyslechl obvinění ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Zda skončí ve vazbě, rozhodne v následujících hodinách soud.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
2. srpna 2024

vytisknout  e-mailem