Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže na Klatovsku

Zmizely PB lahve, nářadí a kabely 

K několika případům krádeže došlo na Klatovsku z 22. na 23. března.
Ve středu byl policistům oznámen případ vloupání do klece s propanbutanovými lahvemi z prostor benzinové čerpací stanice v katastru obce Klatovy.  Prvotním šetřením na místě činu bylo zjištěno, že se pachatel po demontování zámku dostal do vnitřních prostor  s uloženými  plynovými lahvemi a tyto odcizil. Krádeží více jak deseti kusů lahví  vznikla majiteli škoda  přesahující 15 tisíc korun.
K dalšímu oznámení vyjeli nýrští policisté do malé obce v katastru Janovic nad Úhlavou. Zde zatím neznámý pachatel vnikl do nezajištěné garáže u rodinného domu  a z této pak odcizil dvě motorové pili a úhlovou brusku.  Tímto jednáním měl způsobit hmotnou škodu dosahující skoro třinácti tisíc korun.
Trojlístek oznámených krádeží doplňuje případ z Horažďovicka. Předmětem zájmu pachatele, byly v katastru obce Slatina měděné kabely, které odcizil  včetně namontované zásuvky. Krádeží měl zloděj způosbit 35ti tisícové škody.
Po pachateli popsaných případů nyní pátrají policisté z obvodního oddělení Klatovy, Nýrsko a Horažďovice, kteří  zjištěné protiprávní jednání kvalifikovali jako přečin krádeže.

nprap. Jana Tomková
24.3.2011

vytisknout  e-mailem