Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže na osobách

Český Krumlov – Dvě ženy přišly v centru města o peněženky, které měly v batohu neseném na zádech. 

Na českokrumlovské policisty se dne 26. července obrátila cizinka, která přijela obdivovat krásy Českého Krumlova s tím, že ji někdo okradl. Místo, kde byla okradena, však nedokázala přesně určit, nicméně uvedla, že se pohybovala na trase z parkoviště P4 u Zámecké zahrady směrem k dřevěné lávce pod Plášťovým mostem. Neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené a z batohu neseného na zádech jí odcizil peněženku značky Guess, ve které byly peníze a platební karty. Způsobil ji tak odhadem škodu za více než 40 tisíc korun. Policisté po pachateli krádeže intenzivně pátrají.

Ten samý den se na policisty obrátila i žena z Jindřichohradecka, kterou zloděj stejným způsobem okradl dne 25. července 2020 na přesně neurčeném místě v centru Českého Krumlova. Zloděj s peněženkou odcizil drobné peníze, platební kartu, řetízek z bílého kovu a osobní doklady. Způsobená škoda byla odhadnuta na částku nepatrně převyšující 3 tisíce korun.

Na tuto trestnou činnost opětovně upozorňujeme a připomínáme, že všude tam, kde dochází k větší koncentraci osob, je na místě mít své cennosti důsledně pod kontrolou.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

policejní preventistka

27. července 2020

vytisknout  e-mailem