Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krádeže na Prostějovsku

PROSTĚJOVSKO - Z firmy zmizelo nářadí, ze sklepa kola na auto a ze zahrady dokonce celé auto.  

Škodu za 125 500 korun způsobil zatím neznámý pachatel, který v noci ze čtvrtka na pátek vnikl do jednoho z objektů v Ondraticích. Z něj odcizil plazmu na pálení kovu, ruční vrtačku a 2 části ze svářecí soupravy. Dvěma poškozeným firmám způsobil škodu za 125 500 korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Ke krádeži vozidla VW Golf došlo v Klenovicích na Hané. Ve čtvrtek kolem osmé hodiny večer ho zaparkoval jeho majitel své vozidlo na volně přístupném pozemku u jednoho z domů. V pátek ráno kolem osmé hodiny ho tam však už nenašel. Někdo mu ho ukradl. Ve vozidle měl uložen i dalekohled, nůž a goratexové boty. Celková škoda odcizením byla vyčíslena na 25 tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Někdy v čase od 6.2.2014 do 8.2.2014 se zatím neznámý pachatel vloupal do sklepní koje v domě na ulici Norské v Prostějově. Z ní pak odcizil 4 kusy litých kol i se 4 pneumatikami o rozměrech 165/70 R15. Majitelce způsobil škodu za 5 500 korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za které pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

10.2.2014

vytisknout  e-mailem