Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže na Rokycansku

Oznámeno několik případů vloupání 

K několika majetkovým trestným činům došlo na Rokycansku během uplynulého červencového týdne.
Nad ránem 6. července 2011 vnikl zatím neznámý pachatel do firemních skladových prostor  v ulici Litohlavská v Rokycanech. Předmětem zájmu pachatele byl křovinořez a ruční bruska. Na místě činu po sobě zanechal škodu přesahující 20 tisíc korun. Případ nyní šetří policisté obvodního oddělení Rokycany pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.
V noci na 8. července došlo k vloupání do zemědělského objektu v katastru obce Podmokly. Pachatel demontoval z budovy na uskladnění sena šest ventilátorů s elektrickým motorem a ze zařízení na chlazení mléka pak odcizil měděné součástky a nerezový kryt. Celkově tak měl způsobit škodu deset tisíc korun. Po pachateli nyní pátrají policisté pořádkové služby z obvodního oddělení Zbiroh, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Během delšího časového období mělo dojít i k vloupání, které poškozený oznámil v pátek 8. července.  Dle prvotně zjištěných informací  se vloupal zatím neznámý zloděj do rekreačního objektu v katastru obce Olešná na Radnicku v době od poloviny června. Poté, co oknem vnikl do vnitřních prostor chalupy, odcizil křovinořez, motorovou pilu, hygienické prostředky a hodiny. Celkové škody byly majitelem ohodnoceny na částku přesahující 40 tisíc korun. Jednání pachatele kvalifikovali radničtí policisté jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
Dalším případem vloupání, kterým se nyní zabývají rokycanští policisté, je vloupání do osobního motorového vozidla značky ŠKODA Favorit. Pachatel si jej vyhlédl na příjezdové cestě k přítoku u zatopeného lomu v Ejpovicích. Zatím neznámého zloděje zaujaly riflové kalhoty, které měl poškozený  položené na zadním sedadle vozu a brašna, která byla uložena za sedadlem řidiče. Pachatel tak získal i peněženku s osobními doklady a notebook se síťovým adaptérem, myší a flash diskem. Způsobené škody byly prvotně vyčísleny na částku skoro sedm tisíc korun.

nprap. Bc. Jana Tomková
11.7.2011

vytisknout  e-mailem