Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže na železnici

Několik pachatelů z loňska už má sdělené obvinění  

V těchto dnech prověřují bílovečtí policisté krádež železných roštů. V období od 22. 12. 2011 do včerejšího dne měl doposud neznámý pachatel odcizit v katastru obce Jistebník, na železniční trati, ve směru z železniční stanice Jistebník na Polanku nad Odrou 6 ks pozinkovaných železných roštů se zábradlím o rozměru 60 x 90 cm, v celkové hodnotě 25.000,-Kč. Po pachateli policisté pátrají.

Ke krádežím na železnici docházelo také v minulém roce v letních měsících. Pachatele, kteří kradli měděné kabely na železnici v Kopřivnici, už policisté vypátrali.  Dvěma mužům ve věku 31 a 26let sdělili obvinění. Starší z nich již několikrát trestaný, je nyní ve vazební věznici, pro svou další majetkovou trestnou činnost.
V období letních měsíců tito muži opakovaně v několika případech odcizili měděná přívodní lana ke stykovým transformátorům. Svým jednáním způsobili škodu ve výši 40 tisíc korun.  Jednalo se o více jak 60m měděných lan průměru 2-2,5 cm.
Odstřižením a následným odcizením, vyvolali na železnici poruchu, která způsobila, že projíždějící vlaky v tomto úseku musely projíždět velice opatrně.

Co se týče výše trestu tak tu určí soud. Na svědomí totiž mají mimo krádeží na železnici také další trestnou činnost.

 Nový Jičín, 19. 1. 2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem