Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže na železnici

Novojičínsko - Mladící kradli měděné lana na železnici. 

Kradli měděná přívodní lana ke stykovým transformátorům na železniční trati. V několika případech tak způsobili škodu přes 50 tisíc korun. Policisté dva pachatele krádeží vypátrali, nyní prověřují okolnosti všech případů.
  
Dva mladí muži ve věku 23 a 26 let z Frýdeckomístecka, opakovaně v několika případech v letních měsících letošního roku, odcizili na železniční trati z Kopřivnice do Studénky měděná lana k stykovým transformátorům.
Správě železniční a dopravní cesty tak způsobili škodu odcizením zařízení v minimální výši 50tisíc korun.

Těchto krádeží v letních měsících bylo více, proto jsme uskutečnili několik bezpečnostní opatření zaměřených na železnici. V jednom případě pachatel či pachatelé způsobili odcizením kabelů, nefunkčnost signalizačního zařízení chráněného přejezdu v Příboře. Signalizační zařízení dávalo znamení obsazenosti kolejí, ačkoli zde žádný vlak nebyl. Řidiči automobilů si tak nebyli jistí, zda mohou na kolejiště vjet, aniž by vjeli pod vlak.

Na případech nadále pracujeme. Porovnáváme jednotlivé případy, zjišťujeme svědky.  Prověřujeme okolnosti těchto skutků s podezřením ze spáchání přečinu krádeže.


Tiskový servis ze dne 24.11.2011

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem