Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže na zimních stadionech

KARLOVY VARY – Kriminalisté s policisty zadrželi pachatele 

V pátek 06. listopadu 2011 bylo zahájeno trestní stíhání padesátiletého muže z Karviné pro pokračující přečin krádeže, přečin poškození cizí věci a pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Obvinění padesátiletý muž se v republice zaměřil na krádeže v areálech zimních stadionů. K prvním dvěma případům došlo v Ostrově, kdy muž vešel na veřejný zimní stadion v ulici Vančurova. Zde násilně vnikl do šatny hokejistů, kde prohledal osobní věci hráčů a odnesl si nalezený mobilní telefon.
 
Další případy se staly na zimních stadionech v Ústí nad Labem, Praze - Vršovicích, Bílině, Sokolově a Tachově. I v těchto případech padesátiletý muž vždy vnikl do šatny hráčů, kterou prohledal a odcizil finanční hotovost, platební karty nebo jiné zde nalezené cennosti.
 
V jednom případě obviněný zaměnil zimní stadion za kancelář Jachetního oddílu v Litoměřicích. Po prohledání místnosti odcizil příruční pokladničku s finanční hotovostí. Celková škoda, kterou padesátiletý muž způsobil, přesáhla částku devadesáti tisíc korun. Policejní komisař dal podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, kterému bylo státním zástupcem a soudcem vyhověno. Obviněný, byl na základě rozhodnutí soudu převezen do vazební věznice v Ostrově.
 
por. Ing. Pavel Valenta
07. 11. 2011

vytisknout  e-mailem