Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krádeže nafty jsou stále častější

Mohou za to vyšší ceny pohonných látek? 

Zlínsko - Nejen ve zlínském okrese zaznamenali policisté v posledních týdnech větší počet krádeží pohonných látek. K jednomu z případů došlo o tomto víkendu v Drnovicích. Zatím neznámý zloděj doslova vysál 170 litrů nafty z nádrží dvou kamionů odstavených u soukromé firmy. Majitelům vznikla škoda odcizením pohonných látek a poškozením zámků za více než sedm tisíc korun. Pachatelé jsou podezřelí z trestného činu krádeže, za který hrozí až dvouleté vězení.
Prázdnou nádrž našel také majitel traktoru, který stál v areálu soukromé firmy ve Spytihněvi. Případ se stal začátkem června, kdy zloději z traktoru ukradli 200 litrů motorové nafty a způsobili škodu za více než sedm tisíc korun.
V bezpečí nebyl ani traktor zaparkovaný na parkovišti v obci Salaš na Zlínsku. V květnu z něj zloději ukradli po vypáčení víčka nádrže naftu za více než tisíc korun.
Dopadení pachatele nebo pachatelů je závislé mimo jiné také na tom, jak rychle a včas lidé krádež oznámí. Během několika minut se podařilo dopadnout například dva muže, kteří jsou podezřelí z březnové krádeže nafty z nákladního auta ve Zlíně. Policisté u nich našli kanystr s pěti litry nafty. Vzhledem k výši škody budou dva muži potrestáni pokutou za přestupek.

vytisknout  e-mailem