Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže nafty z autobusů pokračují

LOUNY - Po pachateli-ích policisté intenzivně pátrají... 

V minulých dnech sice policisté zadrželi zloděje, který kradl motorovou naftu ze zaparkovaných autobusů (více zde), ale podobné krádeže na Lounsku stále trvají. Naposledy policisté vyjížděli do obcí Velká Černoc  a Soběchleby, odkud byly případy odcizené nafty rovněž nahlášeny. Oba se udály ze středy na čtvrtek, kdy z palivové nádrže zaparkovaného autobusu ve Velké Černoci zmizelo 190 litrů motorové nafty v hodnotě cca 6 000 Kč a z autobusu v Soběchlebech 180 litrů v hodnotě 6 125 Kč. Další škodu, která dosud nebyla přesně vyčíslena, způsobil pachatel poškozením zámků palivových nádrží. V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a po pachateli-ích pátrají.
 
Vykradená kůlna v Podbořanech
 
V těchto dnech oznámil policistům poškozený majitel, že mu na oplocenou zahradu v podbořanské ulici Na Pažitě vnikl dosud nezjištěný poberta. Z kůlny, do které se dostal násilným způsobem, odcizil elektrickou travní sekačku a elektrickou vrtačku s příklepem. Způsobenou škodu majitel vyčíslil na 8 500 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli pátrají.
 
Neplatí na syna
 
Sedmatřicetiletého muže z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. Obviněný od května minulého roku do současné doby neplatí výživné na svého syna, který žije s matkou na Teplicku. Rozhodnutí Okresního soudu v Lounech, který mu stanovil přispívat na výživu dítěte částku ve výši 1 800 Kč měsíčně, nerespektuje a k rukám matky dluží již 14 400 Kč. Obviněný je vyšetřován na svobodě, pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 25. ledna 2013

vytisknout  e-mailem