Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, nebezpečné pronásledování

KARLOVY VARY, SOKOLOV - Případy 

Vyhrožoval smrtí své matce
Kriminalisté ze Sokolova obvinili 26. listopadu 35letého muže ze Sokolova z nebezpečného vyhrožování. Obviněný měl po dobu 3 let v místě bydliště a v okrese Sokolov vulgárně urážet a vyhrožovat své matce. Vyhrožování vůči matce mělo vygradovat letos v listopadu, kdy ji obviněný vyhrožoval, že ji zabije a své jednání podpořil hozením konferenčního stolku k poškozené. Naštěstí ji však nezasáhl. Žena ve strachu o svůj život volala o pomoc svým příbuzným. Ti na místo přijeli a vykázali jejího syna, ať jde pryč. Obviněný se však o několik hodin později vrátil zpět a opět matce vyhrožoval. Když přijeli příbuzní podruhé, vyhrožoval i jim. Tentokrát už však příbuzná poškozené zavolala na linku 158 a vše oznámila. Přivolaná policejní hlídka vyzvala muže, aby opustil prostor, což učinil a byl eskortován na policejní služebnu, kde se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Muž při orientační dechové zkoušce nadýchal neuvěřitelných 3,43 promile alkoholu.
Za nebezpečné vyhrožování hrozí obviněnému jeden rok odnětí svobody.
 
Nebezpečné pronásledování a omezování osobní svobody
Sokolovští policisté sdělili 34letému muži podezření z přečinu nebezpečné pronásledování a Omezování osobní svobody. Podezřelý měl od května do října letošního roku na různých místech Sokolova vyhledávat blízkost poškozené. Opakovaně měl docházet do místa bydliště poškozené a dožadovat se vstupu do bytu. Poškozená z obavy, aby se nechoval na chodbě nevhodně, jak se již v milosti stalo (kopal do dveří, křičel, nadával) ho vpustila dovnitř. Podezřelý ji měl pak vulgárně nadávat, křičet a také ji škrtit. Muž ženě několikrát v bytě vyhrožoval, že ji zabije. Sám se také měl několikrát říznout do ruky. Podezřelý měl poškozenou opakovaně kontaktovat přes různá neznámá telefonní čísla a dožadovat se schůzky. Žena ze strachu několikrát na schůzku kývla a přislíbila, že jej navštíví. Při jedné z návštěv ji podezřelý měl držet nejméně dvě hodiny u sebe v bytě. Z bytu ji nechtěl pustit a měl ji vyhrožovat smrtí. Poté ji ale pustil. Podezřelý opakovaně chodil k jejímu domu a dožadoval se její přítomnosti. Koncem září letošního roku přišla poškozená do bytu podezřelého. Podezřelý poškozenou napadl a to i za účasti svědka. Poškozená měla domluvenou schůzku s kamarádkou, muž ji opět bránil v odchodu a ze strachu ani nebrala telefony své kamarádce. Ta si však přišla poškozenou vyzvednout k podezřelému do bytu. Všichni poté společně byt opustili a poškozená využila situace, kdy byly s kamarádkou samy a požádala ji, aby zavolala na policii. Přivolaní strážníci městské policie obě ženy odvezli na Obvodní oddělení Policie ČR, kde ženy učinili oznámení. 
 
Kradl sportovcům věci
Karlovarští policisté sdělili podezření z krádeže 32letému muži z Karlových Varů. Začátkem listopadu se měl podezřelý vloupat do šaten sportovců v K. Varech, kde měl odcizit dva mobilní telefony, dvoje kopačky, sportovní tašku, jedny doklady a klíče od vozidla, dvoje klíče od bytu, mikinu, dvě šusťákové bundy, dvě peněženky, tričko, platební kartu a finanční hotovost 3 800 Kč. Celková škoda poškozeným je vyčíslena na částku 28 800 Kč. Za krádež hrozí podezřelému až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vloupal se do vozidla
Dne 26. 11. 2012 zahájili karlovarští policisté úkony trestního řízení a zároveň sdělili podezření z krádeže 22letému muži. Podezřelý měl koncem října letošního roku vniknout do areálu soukromé firmy v Karlových Varech a odcizit ze zaparkovaného nákladního vozidla150 m elektrického kabelu. Firmě tak vznikla škoda ve výši 2 200 Kč. Podezřelý byl již v minulosti za krádež odsouzen a potrestán Okresním soudem v Sokolově, nyní mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Úvěrový podvod
Osmadvacetiletý muž z Karlových Varů je podezřelý z úvěrového podvodu. V březnu letošního roku měl uzavřít úvěrovou smlouvu na jedné z bankovních poboček v K. Varech na částku 200 tis. Kč. Při sepisování smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a svém průměrném výdělku. V době podpisu byl totiž muž bez zaměstnání a bez příjmu. Na základě nepravdivých údajů mu byl poskytnut úvěr ve výši 80 tis. Kč. Poškozené bance tak způsobil škodu ve stejné výši.
Za úvěrový podvod mu hrozí až 3letý trest odnětí svobody.
 
Dopravní nehoda 
V ulici Majakovského v Karlových Varech došlo dne 26. 11. 2012 v 10:30 hodin k dopravní nehodě. Řidička osobního vozidla Daewoo jela po ulici Sokolovská směrem k ulici Majakovského. Před autobusovou zastávkou neumožnila chodkyni bezpečně přejít po vyznačeném přechodu pro chodce. Chodkyně vstoupila na přechod pro chodce a následně došlo ke střetu s vozidlem. Chodkyně byla převezena do nemocnice v Karlových Varech. Naštěstí nedošlo k vážnému poranění. Alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou. Řidičce byla uložena na místě bloková pokuta.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
27. listopadu 2012
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem