Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, nebezpečné vyhrožování

KARLOVARSKÝ KRAJ - 3 případy 

Karlovy Vary – Zatajení věci
Z přečinu zatajení věci je podezřelý 20letý muž z Karlových Varů. Dne 2. ledna 2013zahájili policisté úkony trestního řízení. Muž je podezřelý, že v březnu loňského roku našel před jedním z karlovarských obchodních domů mobilní telefon s dotykovým displejem a ponechal si ho pro svoji potřebu. Jelikož byl mobilní telefon blokován, nemohl jej podezřelý používat. Zřejmě z tohoto důvodu ho dal téměř po roce do zastavárny, kde obsluha po zapnutí telefonu zjistila, že je mobil blokovaný a oznámila to policii. Policisté informaci prověřili a zjistili, že telefon má jiného majitele. Dotykový mobil, dle odborného vyjádření v hodnotě 5 200 Kč, se tak vrátil ke své majitelce. 
Ponechat si nalezenou věc nikoli nepatrné hodnoty je trestné. Trestní zákoník v § 219 (1) říká: „Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

Aš - Nebezpečné vyhrožování
Zkrácené přípravné řízení je vedeno proti 28letému muži z Ašska. Policisté muži sdělili 2. ledna 2012 podezření z nebezpečného vyhrožování. Podezřelý měl 1. ledna 2013 ve společně obývaném bytě fyzicky napadnout svoji družku. Na místě se nacházel další muž. Ten se ženy zastal a útočník na něj vytáhl velký nůž z kuchyňské linky se slovy, že jej zapíchne. Poškozená mezi ně vstoupila a útočník nůž odhodil. Po chvíli chtěl podezřelý na muže zaútočit skleněnou lahví, v tom mu však už zabránila přivolaná policejní hlídka. Policisté museli použít donucovací prostředky, aby zabránili dalšímu útoku. Podezřelému hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Cheb – Vloupání
Policisté z Obvodního oddělení v Chebu zahájili 2. ledna 2013 úkony trestního řízení ve věci pokusu krádeže. Žena se měla vloupat do domu, který poskytuje podporu osobám v nepříznivé životní situaci spojené se ztrátou bydlení nebo sociálního zázemí. Dne 2. ledna letošního roku měla vniknout do skladu, kde se pokusila odcizit součástky plynového kotle v celkové hodnotě 5000 Kč. Při vloupání poškodila vstupní dveře do skladu, čímž způsobila škodu 1 000 Kč. Na místě byla přistižena zástupce m společnosti, která zde sídlí. Policisté si ženu převzali a převezli k výslechu. Na obvodním oddělení ji sdělili podezření a vede se proti ní zkrácené přípravné řízení. Jelikož byla žena v posledních třech letech za obdobný trestný čin odsouzena a potrestána hrozí ji nyní až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
3. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem