Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, nedovolené ozbrojování

KARLOVARSKÝ KRAJ - Upravil si zbraň 

Chodov - Vzal mobil obsluze v baru
Sokolovští kriminalisté zahájili zkrácené přípravné řízení a sdělili podezření z krádeže 22letému muži ze Sokolovska. Koncem prosince 2012 měl v Chodově vstoupit do herna-baru a využít nepozornosti obsluhy a odcizit z prostoru za barem volně položený mobilní telefon s dotykovým displejem. Poté měl prostor herny opustit.
Poškozenému tak vznikla škoda dle odborného vyjádření ve výši 8 000 Kč.

Habartov – Nedovolené ozbrojování
Z nedovoleného ozbrojování sdělili habartovští policisté podezření 29letému muži z Habartova. Podezřelý muž byl vlastníkem expanzní krátké opakovací zbraně (plynová pistole - revolver) kategorie D, kterou podle § 15 odst. 1 zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu, může nabýt, držet a nosit fyzická osoba starší 18 let, způsobilá k právním úkonům. Podezřelý však provedl neoprávněně dodatečné úpravy na zbrani a to tak, že do zbraně bylo možno použít ostrý kulový náboj, popřípadě náboj s hromadnou střelou, čímž se zbraň stala zbraní kategorie A ve smyslu ust. § 4 písm. a) bod 3 zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu, kterou může nabýt, držet a nosit pouze osoba, která je držitelem zbrojního průkazu skupiny A, nebo zbrojní licence skupiny A, F, G, H, I, J. Podezřelý tak bez povolení vyrobil a přechovával střelnou zbraň. Policisté v Habartově předělanou zbraň zajistili. Za nedovolené ozbrojování hrozí podezřelému až dvouletý trest odnětí svobody

Karlovy Vary - Kradl v drogérii
Karlovarští policisté sdělili podezření 37letému muži z přečinu krádeže. Hned dvakrát měl podezřelý krást v prodejně drogérie v Karlových Varech. V listopadu loňského roku měl vzít z prodejního regálu zboží v celkové hodnotě 2 900 Kč, uschovat si je pod oděv a u pokladny zaplatit pouze jeden kus zboží. V prosinci se scénář opakoval, až na to, že tentokrát si měl přisvojit věci v hodnotě 3 600 Kč. V obou případech se zbožím z prodejny odešel. Podezřelému hrozí až tříletý trest odnětí svobody, jelikož byl již v posledních třech letech za krádež odsouzen a potrestán.

Karlovy Vary – Okradl obsluhu v baru
Kriminalisté objasnili případ krádeže v jedné z heren v Karlových Varech. Obvinili 43letého muže z krádeže finanční hotovosti. Obviněný v herně požádal obsluhu, aby odstranila závadu na hracím automatu. Když se obsluha věnovala hracímu automatu, muž využil situace, odešel k baru a odcizil z peněženky finanční hotovost ve výši necelých 30 tis. Kč. Pokud obviněného soud odsoudí, nebude to poprvé. V posledních třech letech byl za takový čin odsouzen Okresním soudem v Liberci. Nyní mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Cheb - Výtržnictví
Dvěma mužům sdělili policisté z Chebu podezření z výtržnictví. Muži se měli koncem roku 2012 po vzájemné slovní rozepři vzájemně napadnout v Chebu v ulici Písečná. Před místním barem, v nočních hodinách, se měli na místě veřejnosti přístupném vzájemně napadnout kopy a údery pěstí. Dle lékařské zprávy jeden z mužů utrpěl zhmoždění v obličeji a druhý frakturu nosních kůstek a tržnou ránu na nose. Oběma nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
4. ledna 2013

vytisknout  e-mailem