Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, nehoda, podvod

CHEB, SOKOLOV - Případy 

Sokolov – Úvěrový podvod
Čtyřiadvacetiletý muž z Habartova je podezřelý z přečinu podvodu, kterého se měl dopustit v loňském roce. V jedné ze sokolovských prodejen uzavřel úvěrovou smlouvu na pořízení televizoru v celkové hodnotě 26 500 Kč. Na místě uhradil platbu v hotovosti ve výši 2 600 Kč a na zbylou částku mu byl poskytnut úvěr, který se zavázal splatit ve 24měsíčních splátkách. Do současné doby ale žádnou splátku nezaplatil. Při uzavírání úvěrové smlouvy uvedl úmyslně nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši čistého měsíčního výdělku. Úvěrová společnost vyčíslila škodu ve výši 23 700 Kč.

Sokolovsko - Dopravní nehoda
V obci Krajková došlo 8. ledna 2013 v 22:15 hodin k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Citroen a pevnými překážkami. Řidič vozidla jel směrem o obce Josefov do centra obce Krajková. Při jízdě se řidič plně nevěnoval řízení a při průjezdu mírné levotočivé zatáčky vjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde došlo ke střetu vozidla s větvemi keře a následně i k nárazu do stromu (viz foto Dopravní nehoda). Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl převezen do Sokolovské nemocnice k ošetření. Řidič se podrobil dechové zkoušce, ta vyšla s negativním výsledkem. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 160 tis. Kč. Za přestupek byla řidiči na místě uložena bloková pokuta.

Cheb – Opakovaně krade
Třiatřicetiletá žena si vyslechla od chebských policistů podezření z krádeže. Z 1. na 2. ledna 2013 měla vniknout do zaparkovaného motorového vozidla Volkswagen Transporter v Chebu a vzít 5 kusů elektrického nářadí. Celková škoda je majitelem vyčíslena na částku 15 tis. Kč.

Stejná žena se měla 2. ledna 2013 vloupat do domu, který poskytuje podporu osobám v nepříznivé životní situaci spojené se ztrátou bydlení nebo sociálního zázemí. 
Žena měla vniknout do skladu, kde se pokusila odcizit součástky plynového kotle v celkové hodnotě 5000 Kč. Při vloupání poškodila vstupní dveře do skladu, čímž způsobila škodu 1 000 Kč. Na místě byla přistižena zástupce m společnosti, která zde sídlí. Policisté si ženu převzali a převezli k výslechu. Na obvodním oddělení ji sdělili podezření a vede se proti ní zkrácené přípravné řízení. Jelikož byla žena v posledních třech letech za obdobný trestný čin odsouzena a potrestána hrozí ji nyní až tříletý trest odnětí svobody.

Aš – Chtěli ukrást disky na náklaďák, byli však chyceni při činu
Z pokusu krádeže jsou podezřelí dva muži ve věku 29 a 31 let. Oba muži měli vniknout do soukromého areálu v Aši, ze kterého měli vzít 3 plechové disky na nákladní vozidlo, které z areálu vynesli s úmyslem je zpeněžit. Při svém jednání byli viděni svědkem, který vše ohlásil na policii. Policejní hlídka z Aše, tak oba muže přistihla při vynášení disků. Oba muži byli zadrženi a převezeni na obvodní oddělení k výslechu. Proti oběma je vedení zkrácené přípravné řízení a po sdělení podezření byli propuštěni. V případě dokonání jejich činu by měl majitel 9 tis. škodu.

Mladší z mužů byl za krádež již odsouzen Okresním soudem v Chebu, nyní mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody, druhému podezřelému hrozí dvouletý trest odnětí svobody.

Chebsko - Ukradl šperky
Jednadvacetiletý muž z Chebu je podezřelý z přečinu krádeže. Policisté z Plesné mu sdělili podezření 8. ledna 2013. Podezřelý měl využít nepozornosti majitelky bytu ve Skalné na Chebsku, kde pomáhal s renovací bytového jádra. Bez použití násilí měl vniknout do jednoho z pokojů a odcizit ze zásuvky prsten a tři dámské náramkové hodinky. Majitelka vyčíslila škodu ve výši 6 500 Kč. Případ řeší policisté v zkráceném přípravném řízení. Podezřelému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
9. ledna 2013
 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem