Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže nepřestávají

CHOMUTOV - Na elektrárně zmizely věci za tři miliony, V autě sebrala telefon... 

Krádeže nepřestávají
Již delší dobu zaměstnávají kadaňské policisty krádeže na Elektrárně Prunéřov, která prochází v současné době rekonstrukcí. Poslední případ byl zaznamenán tento týden, kdy se kdosi vloupal do volně přístupné plechové bedny na nářadí a odcizil dvě elektrické brusky a dvě ruční ukosovačky. Od ledna 2013 do současné doby evidují policisté celkem 69 případů krádeží v objektu elektrárny. Nejčastějším předmětem zájmu pachatelů jsou samozřejmě kabely, které mizí z volných nezajištěných prostranství. Z pracovních beden pak mizí vrtačky a drobné elektrické nářadí. Evidovány však máme také krádeže kovů, ocelových výrobků, strojů, přístrojů a svářecích agregátů. Celková škoda přesáhla částku 3 miliony korun. V prostorách elektrárny pracuje v současné době více než dvě stovky různých firem, a na stavbě se pohybuje denně několik stovek jejich zaměstnanců, včetně zahraničních dělníků. Pokud jednotlivé firmy svůj majetek řádně nezabezpečí, umožní zlodějům věci odcizit. I když policisté provádí ve spolupráci s cizineckou policií namátkové kontroly a akce, zůstává větší počet krádeží na elektrárně neobjasněn. Policie by v této souvislosti přivítala, kdyby firmy přistupovaly k ochraně svého majetku zodpovědněji a tím pomohli krádežím předcházet. Přestože je stavba hlídána pracovníky bezpečnostní agentury SECURITAS s.r.o., kteří kontrolují vjezd a výjezd ze stavby, nepředali policii ani jeden poznatek k trestné činnosti. Přijali jsme proto vlastní opatření, které bude spočívat v neustálých kontrolách osob, věcí a motorových vozidel na pracovištích, což v mnohých případech může vést i k narušení harmonogramu práce.
 
V autě sebrala telefon
Z krádeže je podezřelá 33letá žena z Klášterce nad Ohří. Na sídlišti Březenecká využila chvilkové nepozornosti poškozeného a z vozidla mu odcizila volně odložený mobilní telefon s kartou za celkem 14 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Nezvaná návštěva
Rodinný dům v obci Černovice navštívil nezvaný host. V době, kdy doma nikdo nebyl, vnikl pachatel dovnitř, místnosti prohledal a odcizil bourací kladivo, vrtačku a čtyři kola i s pneumatikami. Poškozený vyčíslil škodu na téměř 24 tisíc korun. Chomutovští policisté skutek vyšetřují jako krádež a porušování domovní svobody.
 
20. března 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf. 974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
 
 

vytisknout  e-mailem