Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže peněz z kabiny vozu

Český Krumlov – Tábor – Řidiči pozor. (Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním servisem) 

Upozorňujeme řidiče nákladní vozidel či dodávek, kteří rozváží zboží ze skladů do prodejen, na případy krádeží peněz z kabin jejich vozů. Zloději vyčkají vhodného okamžiku, kdy řidič, byť jen na okamžik vykládky či nakládky kabinu opustí. Útočí většinou ve dvojici, kdy na zloděje čeká komplic v k odjezdu přepraveném vozidle.  
Poslední z případů je z Kaplice na Českokrumlovsku. Během pěti minut, kdy řidič nákladní dodávky v prostoru obchodního centra své vozidlo opustil, vnikl po rozbití okna do vnitřních prostor kabiny zloděj a zmocnil se zde zanechané firemní hotovosti v řádu stovek tisíců korun.
Stejný případ šetří i policisté v Plané nad Lužnicí na Táborsku. Obdobným způsobem vnikl zloděj do kabiny nákladního vozidla odstaveného před prodejnou firmy a rovněž se zmocnil zde odložené příruční tašky s finanční hotovostí a navíc i s doklady řidiče.
Po zlodějích policisté pátrají. Nejúčinnější prevencí těchto případů je v kabinách vozů finanční hotovost a své doklady nezanechávat. Jak případy ukazují, nepomůže ani uzamčení kabiny, ani uschování uvedených cenností pod sedačku či do některé z přihrádek kabiny vozu.
Jakékoliv další konkrétní důvodné poznatky k uvedeným či obdobným případům, které by vedly k ustanovení pachatelů této trestné činnosti, sdělte policistům na jejich služebnách, při aktuálním dění pak cestou linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
9. srpna 2015
 

vytisknout  e-mailem