Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže peněženek

Kradly se i tašky a telefony 

Policisté v Pardubicích, ale i v okolních obcích a městech vyšetřují v poslední době několik případů krádeží osobních věcí.
Pachatelé využívají nepozornosti svých obětí, například v hromadných dopravních prostředcích zneužívají tlačenice, často při nastupování nebo vystupování cestujících, kterým seberou věci z vnějších kapes batohů, kabelek, ale i kapes.
Dalším nebezpečím, a možná ještě větším, je nepozornost občanů. Stačí si i krátkodobě nevšímat svých věcí a zloději tuto příležitost hned bez rozpaků využijí. To dělají v obchodních domech, kde bývají objektem jejich zájmu tašky a kabelky zanechané v nákupních košících nebo jenom „vystavené“ peněženky v otevřených taškách přehozených ledabyle přes rameno.
K tomu ještě nelze opominout krádeže v restauracích a barech. Hosté si často položí své věci, peněženky, ale i mobilní telefony na stůl a  pro zloděje je pak otázkou okamžiku cokoliv sebrat.
Nám nezbývá než apelovat na občany, aby si především hlídali svůj majetek a nezjednodušovali svou lhostejností zlodějům jejich protiprávní jednání.
prap. Radovan Sablík
22. května 2009

vytisknout  e-mailem