Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže peněženek

Je třeba si dávat na své věci pozor 

Dne 10. března 2009 kolem jedenácté hodiny v prodejně  v Čáslavské ulici v Chrudimi opět využil nepozornosti nakupující ženy zloděj. V době, kdy neměla nákupní vozík pod kontrolou, odcizil jí peněženku z nákupní tašky, kterou zavěsila na vozík. V peněžence měla okradená žena kromě peněz ještě osobní doklady a platební kartu. Zloděj jí způsobil škodu ve výši 1.100 Kč.
 
Další poberta se objevil v obchodním domě v ulici Slovenského národního povstání v Chrudimi téhož dne také kolem jedenácté hodiny. Okradena byla opět žena, která si nákupní tašku zavěsila na nákupní vozík. Z tašky jí zmizela peněženka s penězi, doklady a platební kartou. Způsobená škoda činí 2.000 Kč.
 
Opět upozorňujeme občany, aby si své věci - nákupní tašky, kabelky a batohy - při nákupech v supermarketech a dalších prodejnách hlídali. Zloději využívají především toho, že zákazník je zaujat výběrem zboží a na své věci nedává pozor. Především ženy by měly být ostražité. Nákupní tašky či kabelky neodkládejte do nákupního vozíku, ale mějte je vždy při sobě. Kabelku držte v ruce před tělem, kde ji máte neustále na očích. Jen tak si uchráníte své peníze, doklady i platební karty. Chránit si svůj osobní majetek je věcí každého z nás.
nprap. Věra Hamáčková

vytisknout  e-mailem