Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže pohonných hmot

Na Klatovsku 

Víc jak tisíc litrů pohonných hmot bylo odcizeno na Klatovku v posledních několika dnech.

     Z 26. na 27. září 2012 odčerpal zatím neznámý pachatel ze zemědělských strojů, které byly zaparkovány v zemědělských objektech v okolí  Sušice, přes 500 litrů motorové nafty a sto litrů hydraulického oleje. Navíc byla zjištěna i krádež autobaterií, plechových kanystrů a povinné výbavy vozidel. Celkové škody, které měl tímto jednáním způsobit, byly vyčísleny na více jak 30 tisíc korun.
     Dalším "napadeným" vozidlem byl nákladní automobil v Sušici. V době od 28. do 30. září 2012 zloděj odčerpal z jeho palivové nádrže 300 litrů motorové nafty. Z vozu pak ještě odcizil hliníkový žebřík, který byl připevněn k přívěsu nákladního vozu. Tímto jednáním měl majiteli způsobit škodu za 13 tisíc korun.
     Škodu za víc jak 45 tisíc korun způsobil pachatel v Horažďovicích. V areálu autodopravní firmy  si vyhlédl nákladní a užitkový vůz. Z nákladního automobilu odčerpal 300 litrů nafty a poté, co vnikl do užitkového vozu, odcizil z plastové nádrže, která byla uvnitř, necelých tisíc litrů topné nafty.
     Popsané případy nyní šetří policisté z obvodního oddělení Sušice a Horažďovice, kteří jednání pachatelů kvalifikovali jako krádež.

nprap. Bc. Jana Tomková
1.10.2012

vytisknout  e-mailem