Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže pohonných hmot

TACHOV, PLANÁ – Kdo ukradl naftu v Tachově, policisté zatím nevědí. V Plané se jim podařilo zadržet pachatele přímo na místě.  

     Tachovští policisté šetří dva případy krádeže pohonných hmot, které se staly v uplynulých dnech v Tachově. První případ se stal z 6. na 7. prosince letošního roku v ulici T. G. Masaryka, kde dosud neznámý pachatel poškodil víčko palivové nádrže nákladního vozidla Mercedes a následně odčerpal celkem 30 litrů motorové nafty. Škoda, kterou poškozením víčka a odcizením nafty způsobil, přesáhla 3 000 korun. Obdobný případ se stal také mezi 6. a 9. prosincem letošního roku v Zámecké ulici. Tam pachatel odčerpal z palivové nádrže zaparkovaného nákladního vozidla 20 litrů motorové nafty. Škoda, kterou pachatel svým jednáním způsobil, nebyla prozatím vyčíslena. Tachovští policisté se nyní oběma případy zabývají a po pachatelích pátrají.
     Případem krádeže pohonných hmot se od sobotní noci zabývají také plánští policisté. Při provádění kontrolní činnosti v Plzeňské ulici v Plané se jim podařilo zadržet pachatele přímo na místě činu. Když 30letý muž z Domažlicka zaregistroval policejní hlídku, pokusil se z místa ujet osobním vozidlem, které měl odstavené poblíž. To se mu ale nepodařilo. Při jeho následné kontrole policisté zjistili, že mu městský úřad vyslovil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do července roku 2014. V nejbližší době mu proto policisté sdělí podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
10. 12. 2013

vytisknout  e-mailem