Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádeže pohonných hmot pokračují

PELHŘIMOVSKO: Tisíc litrů je pryč  

Policisté přijali další oznámení o krádeži motorové nafty.
V pondělí nahlásil odcizení nafty majitel nákladního vozidla Volvo. Vozidlo bylo zaparkované v Černovicích v ulici Na Sadech na parkovišti firmy. Pachatel odšrouboval neuzamčené víko palivové nádrže a odčerpal celkem 250 litrů nafty, čímž způsobil škodu ve výši 8.500 korun.
 
V pondělí ráno zůstala prázdná nádrž i u vozidla DAF v Počátkách. Během víkendu neznámý pachatel vnikl do oploceného areálu firmy v Nádražní ulici v Počátkách a z nákladního vozidla odcizil celkem 740 litrů nafty. Odcizením pohonných hmot a poškozením víčka u nádrže vznikla firmě škoda ve výši téměř 26.200 korun.
 
Oznámení o odcizení motorové nafty přijali také policisté v Humpolci. Z nákladního vozidla DAF, které bylo zaparkované v areálu firmy na Lnářské ulici v Humpolci, pachatel odčerpal 86 litrů nafty. Odcizením nafty a poškozením uzávěru nádrže vznikla firmě škoda ve výši nejméně 4.600 korun.
 
Po zadokumentování policisté ve všech třech případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
10. ledna 2012

vytisknout  e-mailem