Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže přívěsů a zahradního traktoru objasněny

TRUTNOVSKO - Zajištěné věci by měly skončit do několika týdnů u svých majitelů 

V průběhu noci ze čtvrtku na pátek 13. 7. 2012 oznámil vrchlabským policistům šestadvacetiletý muž krádež nákladního přívěsu za motorové vozidlo. Policisté ihned po tomto oznámení vyjeli do Vrchlabí na Lesní ulici. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že neznámý lapka z volně přístupného místa odcizil nákladní přívěs na přepravu vozidel značky VARIO, registrační značky 3H4 8843. Poškozený v tomto případě vyčíslil škodu na 40 tisíc korun.
Další případ krádeže přívěsného vozíku oznámil v pondělí 16. července osmapadesátiletý muž, kterému v noci z neděle na pondělí dosud neznámý zloděj v obci Vlčice odcizil jeho přívěs značky AGADOS Handy 1, registrační značky 1SC 2305. Spolu s vozíkem zloděj dle vyjádření oznamovatele odcizil náklad stavebního materiálu. Poškozený vyčíslil předběžně škodu na necelých 22 tisíc korun.
A konečně třetím a posledním případem je krádež zahradního traktoru. Na policisty z Hostinného se v úterý odpoledne 21. 8. 2012 obrátil s žádostí o pomoc devětapadesátiletý muž, který je majitelem jedné z řadových garáží v obci Čermná. Oznamovatel mužům zákona oznámil, že mu v průběhu víkendu z jeho garáže dosud neznámý zloděj odcizil zahradní traktor značky Husquarna, červené barvy. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 153 tisíc korun.
Díky výborné práci trutnovských policistů se podařilo v úterý 21. 8. 2012 zadržet trojici podezřelých mužů, kteří se měli shora uvedené majetkové trestné činnosti na území Trutnovska dopouštět. Při provádění výslechů kriminalisté zjistili, že se nemýlili. Jeden z uvedených výtečníků se ke shora uvedeným krádežím doznal. Trutnovští policisté začali ihned spolupracovat se svými polskými kolegy z důvodu zajištění odcizených věcí na území Polské republiky. Zajištěné věci by měly být do několika týdnů předány jejich vlastníkům.
Majitelé vozíků a zahradního traktůrku vyčíslili škodu na 215 tisíc korun. Za přečin krádež může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let.
nprap. Bc. Udo Ertner
24. 8. 2012

vytisknout  e-mailem