Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže v bytě a rodinném domě

SOKOLOVSKO – Odcizili téměř vše, co jim přišlo pod ruku.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ze Sokolovska ve věku 19, 23 a 35let, které obvinili ze spáchání přečinů Krádež a Porušování domovní svobody.
 
Třiadvacetiletý obviněný muž měl na začátku července v obci Rotava při stěhování využít krátké nepřítomnosti majitelky bytu a z odložené tašky jí odcizit mobilní telefon a náhradní klíč k bytu.
 
K bytu se měl poté vrátit, vniknout do něj, prohledat ho a odcizit z něj mobilní telefony a různé šperky jako například hodinky, řetízky, náušnice nebo prstýnky, čímž způsobil poškozené majitelce škodu dle odborného vyjádření kolem 60 tisíc korun.
 
Společně měli tří obviněný muži na přelomu července a srpna vniknout v Rotavě na pozemek rodinného domu a poté násilím vniknout do garáže, ze které odcizili sekačky a různé nářadí jako například vrtačku, šroubováky a další. Poté vnikli do rodinného domu, ze kterého odcizili různé věci, které nalezli. Například se jednalo o kosmetiku, různé nádobí a téměř tři desítky lahví různého alkoholu. Odcizením věcí a poškozením zařízení domu způsobili poškozené majitelce škodu dle odborného vyjádření kolem téměř 45 tisíc korun.
 
Nejmladší z obviněných se krádeže dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem.
Obviněným mužům v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, neboť svým jednáním způsobili větší škodu.
 
nprap. Kateřina Krejčí
3. 9. 2015

vytisknout  e-mailem