Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže v kempech

SUŠICKO - Pachatelé ukradli jízdní kola, batohy s různými věcmi a doklady. Škody přesahují šedesát pět tisíc korun. Doporučení návštěvníkům. 

        V kempu u Annína neznámý pachatel vnikl do stanu v noci ze 17. na 18. července 2014 a odcizil klíče od vozidla zn. Land Rover, které bylo zaparkovaného u stanu. Pachatel otevřel vozidlo a uvnitř odcizil batoh, ve kterém měl poškozený peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady, platební kartu, zbrojní průkaz a další doklady. Škoda činí 3 200 Kč.
    V noci ze soboty na neděli v dalším autokempu u Nového Městečka u stanu odcizil pachatel tři jízdní kola, která byla uzamčena lankovými zámky. Ze stanu vzal pachatel batoh, ve kterém byla peněženka a platební karta peněžního ústavu a z vozidla Audi odnesl mobilní telefon.
U Annína v kempu ve stanu pachatel vzal z kapsy kalhot klíče od vozidla zn. Hyundai a uvnitř odcizil navigaci a videokameru. Ze dvou stanů odnesl batoh s různými věcmi. Poškozeným vznikla škoda ve výši 62 000 Kč.
Policie případy šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Doporučení Policie ČR:
 
       Většina  návštěvníků přijíždí na Šumavu různými dopravními prostředky z celé České republiky, ale i z ciziny.   Každý občan  má  u sebe osobní doklady, finanční   hotovost   a   jiné   cennosti   a    řeší     „jak ochránit tyto předměty“ - ponechat je v automobilu, nosit při sobě anebo jaké jsou další možnosti?
 
      Policie ČR  nedoporučuje návštěvníkům popisované věci zanechávat v   automobilech, ve stanech či na koupalištích, protože volně odložené mobilní telefony, fotoaparáty, videokamery, tašky s osobními doklady, jsou předmětem zájmu zlodějů. Pachatelům trestného činu krádeže postačí někdy jen malá chvilková nepozornost majitelů a stanou se  obětí. Každý občan může různými opatřeními snižovat riziko odcizení věcí!
 
      V  letním   období   mnoho  občanů   dává  přednost  stanování  v  autokempech, tráví volný čas na koupalištích, u rybníků a u řek za účelem koupání a jiných sportovních aktivit.   Automobily,   motocykly  a  jízdní kola,  věci  volně  ležící na různých místech i ve stanech, lákají zloděje.
 
  • Nezanechávejte v zaparkovaných vozidlech žádné cenné věci ani doklady.
  • Sportovní potřeby neponechávejte bez dozoru nebo je zajistěte proti odcizení.
  • Neukládejte ve stanech doklady, peníze a další hodnotné předměty na snadno přístupném místě.
     Pokud Vám bude chování cizích osob podezřelé, kontaktuje Policii ČR na telefonním čísle 158.
 
Přejeme všem návštěvníkům Šumavy klidný a ničím nerušený pobyt a žádná nepříjemná překvapení v podobě krádeží.
 
 
 
nprap. Ladmanová Dana
21. 7.2014

vytisknout  e-mailem