Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže v supermarketech

Mizela elektronika, salámy i alkohol 

Supermarkety nenavštěvují jen  koupěchtiví zákazníci, ale také zloději, kteří kradou, co se dá.  Jako například dvaatřicetiletá žena z Kolína, která se vydala v sobotu  9. dubna odpoledne do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici. V oddělení elektroniky si vybrala digitální kameru, dvě navigace a dva mobilní telefony, které si uložila do nákupního košíku. Poté odešla do převlékací kabinky, kde zboží vyjmula z obalů a postupně uschovala pod bundu a do kalhot. Takto „vycpaná“ se vydala k pokladně, kterou prošla bez zaplacení. Z lupu se však dlouho neradovala. Za pokladní zónou ji totiž zadrželi pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. I když si žena naivně  myslela, že když uvede smyšlené jméno a bydliště, takž na policisty vyzraje, opak byl pravdou. Hlídka se nedala oklamat a na místě zjistila, že se jedná o dvaatřicetiletou ženu z Kolína, která nejenže musela odcizené zboží v hodnotě 14.500 korun vrátit, ale navíc si ve zkráceném přípravném řízení vyslechla podezření z přečinu krádeže, za což ji hrozí až dva roky vězení.                                                                     
                                                                                                                                                                                                         ilutrační foto
 
Dalšího nepoctivého zákazníka odhalili pracovníci bezpečnostní služby v neděli 10. dubna v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. V tomto případě se jednalo o dvacetiletého mladíka, který zde odcizil lovecký salám v hodnotě 60 korun. Vzhledem k tomu, že již byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen, vyslechl si i on ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže.
 
Do třetice zaměstnal policisty třiadvacetiletý mladík, který pro změnu kradl v neděli 10. dubna odpoledne v jednom z marketů v Jičíně na Husově třídě. V oddělení lihovin si uschoval pod oblečení lahev Magister Bohemia v hodnotě 119 korun a poté se vydal k pokladnám. Za pokladní zónou ho ovšem zadrželi pracovníci místní bezpečností služby, kteří vše oznámili na policii. Přivolaná hlídka pak zjistila, že i on byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, a tak si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu krádeže.  
 
nprap. Hana Klečalová
11. 4. 2011

 

vytisknout  e-mailem