Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže v Tachově

Vloupal se již do dvou sklepních kójí  

Tachovští policisté evidují za poslední dny dva případy krádeží, které se staly v Tachově. Oznámení o prvém případu, který se stal v ulici Želivského, přijali policisté 25. ledna letošního roku. Dosud neznámý pachatel za pomoci násilí překonal vstupní dveře společných sklepních prostor jednoho domu a následně obdobným způsobem vnikl do jedné ze sklepních kójí, ze které odcizil horské kolo. Pachatel tímto svým způsobem způsobil celkovou škodu za více než 10 000 korun.
Oznámení o druhém případu, který se stal v Bělojarské ulici, přijali policisté včerejšího dne, tj. 27. ledna 2011. Dosud neznámý pachatel za použití násilí překonal dveře v přízemí jednoho domu, poté vnikl na chodbu u sklepních kójí a opět za pomoci násilí vnikl do jedné z nich. Tentokrát odcizil snowboard a dvoje carvingové sjezdové lyže. Tímto svým jednáním způsobil pachatel škodu na odcizených věcech za více než 19 000 korun. Škoda na poškozených věcech zatím nebyla vyčíslena.
Oběma případy se nyní intenzivně zabývají tachovští policisté, kteří pátrají jak po pachateli, tak po odcizených věcech. Zároveň policisté připomínají, aby si lidé řádně uzamykali vstupní dveře svých domů, měli řádně zajištěná okna ve společných prostorách a aby zbytečně do těchto prostor nepouštěli cizí osoby. Nezajištěné vstupní dveře zejména u panelových domů představují nebezpečí pro několik desítek nájemníků.

por. Bc. Dagmar Jersáková
28. 1. 2011

vytisknout  e-mailem